Абел Кируи от NN Running Team финишира втори на маратона в Чикаго

0

Американец грабна първото място в чикагския маратон, провел се миналата неделя в САЩ

Победителят в чикагския маратон тази година е Гален Ръп, на 31 години от Портланд. Той е първият американец, спечелил чикагския маратон от 15 години насам. Благодарение на невероятното си бягане, бронзовият медалист от Олимпиадата в Рио, преодоля всички с време от 2:09:20 и записа името си до Халид Ханучи, последният американец, завършвал първи на маратона (2002).

Втори се нареди състезателят на NN Running Team, Абел Кируи. Кируи се движеше с Ръп до 38-ия километър, когато след атака на американецът изостана и финишира втори. Челната тройка допълни кениеца Бернард Кипиего( 2:10:23):

При жените също се получи страхотна надпревара. Пред 1 000 000 зрители по цялото трасе, етиопката Тирунеш Дибаба извоюва златния медал с време от 2:18:31. Състезанието започна с невероятен старт, като най-бързите преодоляха първите 10 километра със средна скорост от 3:20.

Дибаба поведе малко преди първата половина на трасето, като кенийката Бригит Косгей успя да се задържи с нейното темпо до 30-ия километър. След това трикратната олимпийска медалистка Дибаба направи солидна преднина и я задържа до самия края. Трета остана американската атлетка Джордан Хасай.

Тази неделя идва ред на друго голямо състезание. Освен, разбира се, вълнуващият за феновете на бягането в България софийски маратон, в който ще се включат някои от атлетите на NN Running Team – Самсом Барнао (Кения) – победител в тазгодишния маратон в Лодз, Виталис Квемой (Уганда) – второ място на маратона в Антверпен и Жаклин Черуто (Уганда), ще се проведе и престижният маратон в Амстердам.

Един от големите претенденти на маратона в Амстердам е холандецът Абди Нагие, част от отбора NN Running Team. Основната му цел в Амстердам ще бъде да стане втория холандец, изтичал маратон под 2:09:00.

Искате ли да следите постиженията на NN Running Team през есенния сезон?

Последвайте NN Running Team т Twitter, Facebook, Instagram, или Youtube, за да сте тетечение ечвсичи предстоящи събития

 

Share.

НАПИШИ КОМЕНТАР