Блиц интервю: Васко Динев – Гл. Организатор на 5kmrun Бургас

0

Професия/ Работа? В момента работя като управител на продажбено-сервизният комплекс  на автомобилната марка  Хюндай за гр. Бургас . Това е единствената фирма, за която съм работил, като през целият ми трудов стаж , съм  участвал в множество значими проекти за фирмата и съм заемал различни отговорни длъжности.  От 6 години насам работя в гр. Бургас, успяваме да се развиваме и да работим заедно, заслуга за това има и  страхотния екип от префесионалисти, с които се стараем да предоствяме само висококачествени услуги и продукти.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Васил Динев, завършил съм Техническия Университет в гр. София. Родом съм от високопланинският град Самоков, от там е и влечението ми към зимните спортове и планината. Около 15 години живях и в столицата София, адаптирах се чудесно, имам страхотни приятели там, но според мен е трудно място за живот за семейство с повече от едно дете.

От 6 години живея в гр. Бургас и към момента се чувствам чудесно, ежедневно се срещам и сприятелявам с много позитивни и приятни хора, тук преоткрих плуването в открити води, бягането, колоезденето, маратоните и ултрамаратоните, върнах се към добре познатия ми живот в по-малък град. Тук условията за спорт за страхотни, има спортна култура, доста клубове и прекрасни професионални треньори. Това се вижда и от добрите спортни резултати на повечето местни клубове.

Причините да се преместим в Бургас  и да се установим трайно тук са доста. Основната е, че съпругата ми е от тук, както и  че Бургас е един прекрасен град, важен туристически и икономически център с много възможности за развитие.

FB_IMG_1433421481075

Женен съм от 10години, като през целият този период винаги съм подкрепян от съпругата си във всяко едно начинание.  Имаме си три прекрасни дечица, близнаците Борис и Самуил на 5години и малкото им братче  Ивайло на 3 години. Благодарен съм на родителите ми и всички около нас за безрезервната помощ, която ни оказват ежедневно, както и на фирмата  ми, която ме подкрепи и прехвърли тук. Много се радвам и, че вече почти две години съм част от Сдружение 5кмрън и  екипът на Георги Станоилов. Работата ми, като организатор на съботните 5кмрън бягания в град Бургас, ми дава толкова много позитивна енергия, че е трудно да я опиша с две думи. Там се запознах с много приятни хора, които ме правят щастлив.  Хубавото е, че с всяка измината събота, бегачите в морската градина на Бургас се увеличват, вече надвишаваме 100 участника, по алеите е пълно с бягащи, колоездачи и т.н.. Бургас се оказа изключително спортен град.

Освен ежедневните ми задължения в службата, както и семейните ми отговорности покрай  отглеждането на  юнаците, напоследък влагам доста енергия и в хобито си. Това е още една възможност да се чувствам жизнен  и да имам цели, които да преследвам. Запалих се по бягането, приблизително преди 6 години, като преди това съм спортувал доста по- рядко, след като около 8 години  тренирах активно баскебол. В началото трудно преодолявах дистанции от 5км, бях с около 15кг по-тежък  и се задъхвах при качването на повече от 20 стъпала. Лека полека с много желание, успях да постигна подготовка, която ме накара да повярвам, че бих могъл да завърша дори и състезание.  Последваха  много участия в състезания от 20 до 170км, завършил съм успешно два плувни маратонам Галата –Варна 4.4км, Болшевик- Бургас 7,6км, два пъти Витоша 100, Орехово ултра 80км, два пъти маратон Чепън, Маратон Пловдив, Маратон Ахтопол, Маратон Каланджа, Камчийски пясъци 21, Персенк Ултра 161км, Трявна Ултра 141км, Трявна Ултра 65км, Ултра крос триатлон Лъвско сърце 141км, два пъти маратон Брутус рън, няколко международни, маратон Атина, маратон Истанбул, Лаваредо Ултра 120км, Мадейра Ултра 115км, както  и много други по-малки.

Подготовката за тези състезания изисква голяма отдаденост, ставам почти всяка сутрин в  5.30ч. и тренирам до към 7.30, преди да са се събудили децата, когато имам възможност добавям и плуване и/или колоездене, опитвам да се храня здравословно, но не спазвам твърд хранителен режим, не ям месо и понякога се наслаждавам на бира с приятели.

В момента заедно с още група приятели се подготвяме за много интересно състезание, което ще се проведе на 24 юни в Грац,Австрия http://www.autxtri.com/en/ . Предизвикатеството всъшност е един уникален ултра триатлон, който стартира с 3,8км плуване в ледниковата река Мур, като половината от това е срещу течението, след което следва шосейно  колоездене от 186км с огромна положителна денивелация от 4000м и като за финал планинско бягане 44км с 2000д+ до подножието на Австрийската перла, връх Дакщайн.  Интересното в това състезание е наличеито на един единствен човек, помощник, който трябва да те снабдява с храни и напитки, да те подкрепя, тъй като липсват подкрепителни пунктове, и накрая да финишира последните 18км бягане  заедно с теб.

Блиц интервю:

 1. Вярвам в… днешния ден.
 2. Мога… всичко, стига да го пожелая силно.
 3. Искам… невъзможното и го постигам.
 4. Разочаровам се… от лъжата, глупостта и лицеметрието.
 5. Прощавам… на всички за всичко, но винаги си имам едно наум.
 6. Жестовете в живота ми… ако искате да направите нечий ден хубав, направете неочакваното. Малките жестове могат да имат огромен ефект, когато са направени на място. Не се изисква много, за да предизвикаме усмивката в някой.
 7. Приемам грешките си като… първо стъпало, опитвам се да ги надграждам и да си вадя изводи. Всяка грешка е добър учител, стига да можеш да се образоваш.
 8. Съжалявам за… Въпреки, че винаги изпитвам чувство за вина, в последствие осъзнавам, че когато нещо се е случило, то просто е трябвало да се случи и не трябва да съжаляваш за нищо.
 9. Харесвам… всеки миг от живота си и му се наслаждавам, колкото и трудно да е по някога.
 10. Усмихвам се, когато… имам тази възможност. Харесва ми една японска поговорка – Този който се усмихва, вместо да се гневи, е винаги по-силният.

unnamed

 1. Емоциите за мен са… начин на живот.
 2. Имаш ли си гадже… Не, но имам съпруга и три деца 🙂
 3. Любимото ми хоби ми е… много са, но основната ми страст в момента са ултрамаратоните, както и плувните маратони в открити води! От дете винаги съм имал по някое различно хоби, като винаги съм се раздавал колкото мога и докрай!
 4. Спортът (спортуването) за мен е… Не мога с няколко думи 🙂 Спортът е задължително условие за добър жизнен статус, без него сме обречени. Мисля че движението е разковничето към всичко. Винаги съм спортувал, като съм бил на приливи и отливи. Тренирал съм ски, таеклондо, футбол, баскетбол, уейкборд, плуване, бягане, колоездене, кросфит и какво ли още не. Винаги съм намирал време за това, всичко е въпрос на планиране и добро желание. Установих, че си падам по екстремните спортни натоварвания , именно за това в момента страстта ми са планинските ултрамаратони  или по-точно казано, преодоляване на дистанции с повишена трудност  над  42 км.
 5. Къде живееш в Бургас…? На метри от най-хубавото място в града, Морската градина.
 6. Ако спечеля голяма сума от Тото, ще… Зависи колко голяма е сумата, но лесно спечелени пари лесно се харчат.
 7. Като стана на 70 обещавам… да завърша маратон.

FB_IMG_1433072617544

На добър час Васко…:)

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)