„Мустак рън 2018“

0

Заедно с Фондация Мовембър България и Bianchi Coffee

Вече традиционно, последната събота на месец ноември, организираме това специално бягане, за да станем част от международното движение „Мovember“, което всяка година през този „мъжки месец“, насочва внимание към здравни проблеми на мъжете!

На английски думата Movember е комбинация от австралийската разговорна дума за мустак – „Mo“ и месец ноември (November). С други думи това е месецът на мустака, когато всеки мъж, който е съпричастен на идеята, не се бръсне и оформя свой мустак по свое собствено индивидуално виждане и желание. Звучи лесно и много мъже приемат забавния елемент, но все пак това е и едно безспорно предизвикателство, а и отговорност.

Подобно на бягането с кауза (тази събота в Южен) „Променяме диабета“ – за повече информираност и тук задачата на тази кампания през месец ноември е да се привлече вниманието върху проблемите на мъжкото здраве и конкретно върху най-тежкото и за съжаление най-типично мъжко заболяване – рака на простатата и други злокачествени заболявания, характерни за мъжете.

Всяка година 1 000 нови случаи на това смъртоносно заболяване се регистрират в България, а един от най-големите проблеми у нас, на фона на проблемите в здравеопазването, е късното диагностициране.

КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧВА НА „МУСТАК РЪН“ ТАЗИ ГОДИНА?

София (Южен и Западен парк), Варна, Бургас и Пловдив – заедно с нашите приятели от „Movember България“ на 24 ноември от 10:00 ч., ще бягаме най-просто казано с мустаци!

За тези мъже, които не са си пуснали истински мустаци, препоръчваме да си набавят. Дамите с прикачени мустаци са също поканени… 🙂

Допускат се участници облечени карнавално, с перуки, мустаци и тн. Целта е преди всичко за повече настроение и усмивки и така да станем съпричастни към мъжките здравословни проблеми!

И тази година, в Южен парк „непристрастно дамско журе“ от 5 души, ще определи трима победители в категориите:

Мис и Мистър „Бутафор“, както и една награда „Чист Натурал“ – предвидени са яки награди!

Напомняме, че датата 24 ноември е и последна събота от месеца и затова бягаме Индивидуално, VIVACOM Отборно и NN Kids Run – 2 км в Южен (само за деца от 4 до 14 г.)

Както винаги на товаа бягане, Bianchi Coffee ще ни посрешнат на финала с горещ чай и ароматно кафе!

И така, яко забавно и в същото време сериозно, очакваме ви на 24 ноември!

НОСЕТЕ СИ МУСТАЦИ ОТ ВКЪЩИ!!!

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР