РЕТРО 5 камаран на седмицата: Нина Димова и Лиляна Бановска 2013 г.

0

Този път в рубриката „От старите ленти“ 🙂

Преди 6 г. в зората на 5kmrun, интервютата „5камаран на седмицата“ се правеха веднага след финала в парка, на живо с гласово записващо устройство. Въпросите бяха импровизирани и всеки път различни:)

13.07.2013 Южен парк:

Близначките Нина Димова и Лиляна Бановска. И двете са на 43 г., и двете са строителни инженери, и двете обичат спорта, но дотук с приликите.

От колко време бягате?

Нина: От 3 г.

Лиляна: Това беше първото ми бягане – голямо изпитание за мен и голямо удовлетворение, че се справих. Все пак избягах 5-те км. за 36 мин., не е никак зле, нали?

Много ли време ви трябваше, за да убедите сестра си да дойде да бяга?

Нина: Не, така се случи, че едва сега можа да се включи и за мен беше удоволствие да я подкрепям в това първо начинание. Това ми е трето бягане с вас. Много ми харесва. Поздравявам вашата организация за популяризирането на спорта в България, защото е хубаво хората да спортуват, но за да разберат, че бягането носи щастие и удоволствие, трябва да започнат да го правят.

Лиляна: Въпреки, че нямам възможност да бягам, аз духом съм с това бягане, защото сестра ми и съпругът ми са екип, и бягат заедно. Причината да не участвам е, че децата ми са малки и няма как, но виждам как бягането променя енергията на хората. Успехът в спорта те кара да мислиш, че ти контролираш нещата.

Разбрахте, че следващия път ще бягаме, за да подкрепим нещо или някого, какво мислите за инициативата? (б.а. става въпрос за първото ни тематично, на което бягахме с Кауза в подкрепа на наши близки, които не могат да тичат поради заболяване)

Нина: Това е много хубаво и аз си мисля кого мога да подкрепя…Чудесна инициатива, това ще направи съпричастни и други хора, които нямат физическа възможност да бягат.

Какво Ви носи бягането?

Нина: Когато започнах преди 3 години, открих нова страна в себе си. Преди работих много, през цялото време бях в офиса, колата, вкъщи, не се движих въобще. Открих новото си аз и наистина това ми дава щастие, което преди не съм имала. Запознах се с много нови хора, абсолютно различни от хората в бизнеса, те са открити, добронамерени, много по-естествени. Спортът носи щастие.

Интервюто взе Любка Георгиева – Пелова 13.07.2013 г.

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР