„Сам, но не самотен“ – благотворително бягане в помощ на хората с аутизъм

0

Благотворителното бягане на 5-километровата дистанция ще стартира по горе-долу едно и също време в София, Пловдив, Варна и Бургас по традиционните трасета на „5kmrun“

Фармацевтичната компания Актавис е основен спонсор на благотворително бягане в четирите най-големи града в страната – София, Варна, Пловдив и Бургас, организирано от сдружение „5km run“, което ще се проведе на 25 октомври (събота) 2014 г. от 10.00 ч.

Целта на благотворителната акция е събиране на дарения в помощ на хората с аутизъм в България под мотото „Сам, но не самотен“.

Освен като основен спонсор, Актавис ще дари допълнителни финансови средства в помощ на хората с аутизъм в България, които имат нужда от специална рехабилитация и интеграция. Всички финансови средства ще бъдат разпределени за организациите в четирите града, грижещи се за хора с аутизъм: Асоциация Аутизъм за София и Бургас, „Карин дом“ за Варна и „Паралелен свят“ – Пловдив.

София – 10:00 ч. – старт в Южния парк, от основната алея при Паметника с гълъбите;

Пловдив – 09:00 ч. – старт на Гребната база, пред трибуните;

Варна – 10:00 ч. – старт под Летния театър в Морската градина;

Бургас – 10:00 ч. – старт до Пантеона в Морската градина.

Всички граждани, подкрепили благотворително акцията чрез своите дарения, които ще се осъществяват на трасетата, ще получат специално изработени за целта бегачески тениски.

Актавис има утвърдена и дългосрочна политика в подкрепа на спорта, защото за компанията спортът означава здраве. Подкрепата от страна на Актавис на тази благородна инициатива ще мотивира по-активния, здравословен начин на живот и ще подпомогне хората с аутизъм в България.

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР