СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН 09.05.2019

0

Здравейте,
Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.

Показва се „“

В този бюлетин ви каним да дарите времето си в нашето благотворително бягане за 2019 г. и завършваме с рубриката „5камаран на седмицата“, прочетете:

Показва се „“

Няма нищо по красиво от „Плана“ през м. май! Откриващата се панорама към трите планини: Витоша, Рила и Стара Планина, заслужено отрежда „Плана“ на първото място в класацията измежду всички наши XL трасета. Заравненото и обширно било (плато), на височина 1250 м в землището на с. Плана, предоставя невероятни условия за бягане и спорт.

Леко и приятно, трасето е подходящо за най-широк кръг състезатели и любители на съботните ни 5 км бягания.

ВНИМАНИЕ! Тази година изместваме старт – финалната зона! Мястото ще бъде на 200 м. след центъра на селото (последна спирка на автобус №70), продължение направо по улицата, по посока църковния храм на с. Плана!
РЕГИСТРАЦИЯ:*Не забравяйте: участвайки на XLkmrun, вие помагате 5kmrun да го има всяка събота в София, Варна, Бургас и Пловдив, благодарности:)

Показва се „“

Благотворително бягане „Дари времето си на 5kmrun“ 2019

1 юни в деня на детето, 9:00 ч. едновременно София (Борисова градина и Западен парк), Морските градини на Варна и Бургас, Гребен канал Пловдив, бягаме и събираме средства за нашите недоносени деца!

Каузата:

Със събраните средства от тази кампания, ще се закупи Термолегло за Отделението по неонатология на УМБАЛ гр. Бургас.

Термолеглото се използва при недоносени новородени при адаптирането им от кувьоз към нормално легло. То поддържа топлинен комфорт от порядъка на 35-37 градуса топлина. Леглото е удобно и комфортно както за бебето, така и за медицинския персонал, който се грижи за него и позволява лесен достъп до него по време на престоя му в отделението.
Неонатологията в УМБАЛ Бургас в момента има само едно термолегло. Тук годишно се раждат около 1800 деца, като 20% от тях са недоносени.

Термолеглото Babytherm 8010 на Drager е на стойност 14,400 лв. – това е цена за дарение.

Как ще се даряват средствата:
Както винаги нашата благотворителната кауза е под наслов „Дари времето си на 5kmrun“, което ще рече, че за каквото време финишираш 5-те км в този ден, такава сума ще дариш за каузата, например: Бягаш за време 22:38 – даряваш 22 лв., бягаш за 31:18 – даряваш сумата от 31 лв. и така нататък…

За целта, ще предвидим съответните урни по места, както и ще бъде открита специална банкова сметка за тези, които нямат възможност да участват на това конкретно бягане, но биха искали да дарят!

Естествено, че това условие – „да дариш времето си на 5kmrun“ е пожелателно, но всеки може да дари сума, според собствените си възможности. Нека в този ден на детето, да бягаме и да дарим, за да направим по-сигурен живота на нашите деца от гр. Бургас и региона.

За изминалите 3 години, от нашите благотворителните бягания, участници и приятели на 5kmrun, сме дарили и събрали суми над 35,000 лв., а сме закупили и предоставили живото спасяваща медицинска техника за деца в София, Варна и Пловдив на стойност над 50,000 лв.. Поздравления и благодарности за всички вас.

Показва се „“

Седмица на вечерните 5 км бягания с минерална вода Банкя – Пролетно издание

от 3 юни (понеделник) до 7 юни (петък) 2019 г.

В рамките на тези пет дни (всяка вечер) от 19:00 ч., ще бягаме по традиционното ни 5kmrun трасе в Борисова градина или при възможност в Южен парк, предстои да уточним!
Научи повече:

Показва се „“

Показва се „“
Показва се „“

ПРЕДСТОЯЩО, ВАЖНО И НАКРАТКО:

  • 11 май 9:00 ч. София (Борисова градина + Западен парк), Варна и Бургас: Пейсъри – темпо водещи;
  • Внимание отменено бягане11 май 5kmrun Пловдив, редовното 5 км бягане е отменено! Следващото бягане за Пловдив, ще бъде по график на 18 май на Гребна база, когато ще се проведе и „Пейсърите“.
  • 11 май 10:00 ч. София (Борисова градина) – NN Kids Run – 2 km само за деца от 4 до 14 г. 
  • 19 май (неделя) 10:00 ч. XL с. Плана – 5,5 км, 11 км и 16.50 км
  • 01 юни 9:00 ч. София (Борисова градина + Западен парк), Варна, Бургас и Пловдив: Благотворително бягане „Дари времето си на 5kmrun“ 2019 г.
  • 03, 04, 05, 06 и 07 юни 19:00 ч. София (Борисова градина) – Седмица на вечерните 5 км бягания с минерална вода Банкя

РАЗГЛЕДА ЛИ НАШИЯТ ФЕН МАГАЗИН?

За тези, които искат да ни подкрепят?
Можете да го сторите по няколко начина:

1/ Покупка от нашият Фен магазин с логото на 5kmrun или2/ Като се запишете за участие на някой от следващите ни XLkmrunсъстезания, както и
3/ Може да дарите скромна сума чрез Дарителският ни бутон Donate, вграден във футъра на всяка страница на сайта www.5kmrun.bg

Списък на Дарителите тук

Как да дарите и повече инфо тук, (виж последният въпрос на колоната)!

Искаме специално да Благодарим на всички, които ни подкрепиха по някои от тези изброени начини и предварително на тези, които възнамеряват да го сторят!

Какво е това? 2 км бягане за деца от 4 до 14 г. в Борисова градина. Доведете ги на тяхното си бягане.
От м. април 2018, Детското ни бягане се провежда ВСЯКА събота!

*За всяко едно бягане ТЪРСИМ ДОБРОВОЛЦИ! Очакваме и родители доброволци, да се включат най-активно в нашата организация!

„5kmrun на седмицата“ 

Показва се „“

Име: Димитър Георгиев София

Възраст: 41 г.  

Професия/ работа: Телекомункационен инженер

Брой бягания: 55

Представи се, кажи нещо за себе си? На почти 42 г. съм, семеен с прекрасна съпруга и две много щури деца. Имам момче на 8 г. и момиче на 6 г., които все още не мога да накарам да дойдат да бягат и постоянно си намират оправдания…

Вижте цялото интервю на Митето:

КЛИКНИ ТУК

Нашите благодарности.

Ние имаме обещание и ангажимент 5kmrun, да бъде безплатен за всички и завинаги. Но нашият растеж и съществуване изискват значителна финансова подкрепа от спонсори (физически лица и най-вече компании), за да продължим да поддържаме 5kmrun безплатно.

Това е и една от причините, да ви изпращаме този бюлетин, който освен всичко включва реклама и съдържание от нашите доверени спонсори и партньори. Самият факт, че вие сте получили този имейл, значи, че допринасяте за бъдещото развитие и устойчивост на 5kmrun.

Ние наистина оценяваме вашата подкрепа и разбиране, благодарности.

Показва се „“
Показва се „“

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР