СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН 10.01.2019

0

Здравейте,
Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.

В този бюлетин предоставяме информация за промяна в Основното трасе на 5kmrun Западен парк и завършваме с интервюто „5 камаран на седмицата“, вижте:

Останаха ли хора, които все още не са бягали в Западен парк, пък дори и на 5kmrun? Ето ви един прекрасен повод, да се възползвате от невероятните условия за бягане и спорт в Западен парк и то не как да е, а зимно.

ВНИМАНИЕ: Изцяло НОВО от досегашното XL трасе!

Мястото на старт – финалната зона е Кв. Гевгелийски, ул. Богданци, бл. 3 (поляната с паметника). Новото трасе преминава през пресечената местност на парка и изградените алеи, редуващи плавни изкачвания и спускания. Това трасе е напълно безопасно и подходящо за зимни условия!
Обиколката е 6 км, че и малко отгоре, от което може да се избере подходящата дистанция в зависимост от физическите възможности и вашето желание за натоварване.Не подозиращо, в сърцето на столицата, това място ще ви създаде усещане за автентичен горски пейзаж и природа.

РЕГИСТРАЦИЯ:

*Не забравяйте: участвайки на XLkmrun, вие помагате 5kmrun да го има всяка събота в София, Варна, Бургас и Пловдив, благодарности:)

Най-напред Честита 2019 г. на всички наши участници от 5kmrun и техните близки. Пожелаваме здраве и успехи.

И през новата година, ние организаторите ще запазим нашите най-важни принципи на 5kmrun, а именно: да създадем условия за ежеседмично свободно и безплатно организирано 5 км бягане за всички желаещи без значение за пол, възраст, националност, религия или политическа принадлежност.

И през 2019 г. съвместно с нашите Спонсори и Партньори продължаваме с нашите утвърдени тематични бягания, други пък ще отпадат на чието място плануваме изцяло нови инициативи. Едно от най-важните за нас тематични бягания остава Благотворителното бягане през м. юни, с чиито събрани средства, ще се финансира за поредна година закупуването на живото-спасяваща медицинска апаратура, този път за гр. Бургас!

Пак през тази година, в подкрепа и сътрудничество на 5kmrun, ще се включат още няколко световни компании, които ще допринесат за нови емоции и добро настроение по време на нашите съботни 5 км бягания, очаквайте.
На добър час 2019-та! 🙂


5kmrun ЗАПАДЕН ПАРК 2 – Ново трасе

От тази събота 12 януари преместваме старт/финалната зона на 5kmrun Западен парк. Новото трасе „Западен парк 2“, ще започва и свършва реално в парка в/у тунела на Люлин (бул. Царица Йоана).

Като цяло използваме маршрута и посоката на основното ни трасе, но е включена една добавка (ухо), която да компенсира преместването до новата старт-финална зона!

Тъй като това е вид ново трасе, то ще бъде в самостоятелна статистика и номерация, отделна от основното трасе на Западен парк. Това ще рече, че трасе 2, ще има собствена „Любопитна статистика“, както и рекорди за най-бързите в двата пола и участник с най-много първи места.

Причината за промяната е извършващият се основен ремонт на Западен парк в частта на р-н Илинден, който вече започна значително да затруднява нашето съботно бягане.
След края на ремонта (официална дата на Общината е 30 юни 2019), ще преценим дали да останем на 2 или да върнем „Западен 1“, а защо не да направим и „Западен парк 3“?

Ето и точните данни за новото ни трасе „Западен парк 2“, чийто трак може да си свалите:
Както се казва: „Да ни е честито“!

ПРЕДСТОЯЩО, ВАЖНО И НАКРАТКО:
  • 12 януари 10:00 ч. София Южен парк: Бягане на обратно;
  • 12 януари 11:00 ч. София Южен парк: NN Kids Run –  2км бягане само за деца от 4 до 14 год. възраст.
  • 20 януари (неделя) 11:00 ч. XL Западен парк, 6 км, 12, км и 18 км
  • 26 януари 10:00 ч. София (Южен и Западен парк), Варна, Бургас и Пловдив – VIVACOM Отборно бягане;
  • 26 януари 11:00 ч. София Южен парк: NN Kids Run –  2км бягане само за деца от 4 до 14 год. възраст.

РАЗГЛЕДА ЛИ НАШИЯТ ФЕН МАГАЗИН?

За тези, които искат да ни подкрепят? Можете да го сторите по няколко начина:

1/ Покупка от нашият Фен магазин с логото на 5kmrun или

2/ Като се запишете за участие на някой от следващите ни XLkmrun състезания, както и
3/ Може да дарите скромна сума чрез Дарителският ни бутон Donate, вграден във футъра на всяка страница на сайта www.5kmrun.bg

Списък на Дарителите тук.

Как да дарите и повече инфо тук, (виж последният въпрос на колоната)!

Искаме специално да Благодарим на всички, които ни подкрепиха по някои от тези изброени начини и предварително на тези, които възнамеряват да го сторят!

Какво е това? 2 км бягане за деца от 4 до 14 г. в Южен парк. Доведете ги на тяхното си бягане.
От м. април 2018, Детското ни бягане се провежда ВСЯКА събота!

*За всяко едно бягане ТЪРСИМ ДОБРОВОЛЦИ! Очакваме и родители доброволци, да се включат най-активно в нашата организация!


„5КАМАРАН НА СЕДМИЦАТА“:

ИмеНиколай Райчев

Възраст: 36 г.

Професия/ работа: QA engineer

Брой бягания: 55

Представи се, кажи нещо за себе си? Здравейте. Казвам се Николай Райчев и съм от Пловдив. Завършил съм Технически унивеситет София-филиал Пловдив, след това и Пловдивски университет. Живея в София от декември 2005 г. Всъщност никога не съм планирал да живея в София. Стана много набързо. Един ден приятел ми се обади и ми каза…

Какво му е казал човека и още неща за Ники, вижте в цялото му интервю:

КЛИКНИ ТУК

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР