СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН 11.10.2018

0

Здравейте,
Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.

В този бюлетин ви каним за участие и водачи в „5 km Blind Run 2018“ и завършваме с интервюто „5камаран на седмицата“, вижте:

Запиши се за XL Бонсови поляни 4.11.2018 г.

С есенните багри на Люлин планина, в емблематичната местност „Бонсови поляни“, ви каним на предпоследното ни XL състезание за 2018 година. 
 
И тази година трасето на „Бонсови поляни“, ще бъде подготвено от КСО „ВАЛДИ“, начело с Теодор Тодоров – треньор на националния отбор по ориентиране за юноши и девойки до 18 години.
 
Отново в три дистанции за различни потребности и физически възможности, тракът на трасето от тук
 
И така, ако ви се искат много изкачвания, спускания и равни участъци, съчетани с пейзажи и панорама в топли есенни цветове – ударна доза, то това трейл състезание на Бонсови поляни е само за вас!
РЕГИСТРАЦИЯ:
*Не забравяйте: участвайки на XLkmrun, вие помагате 5kmrun да го има всяка събота в София, Варна, Бургас и Пловдив, благодарности:)

5 km Blind Run 2018 заедно с Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания“

с подкрепата на GVC Holding и International Women’s Club of Sofia

На 20 октомври 2018 г. в Южен парк за втора поредна година, ще проведем нашето 5км бягане, в което ще се включат активно спортуващи хора със зрителни увреждания. С това бягане ще покажем, че на 5kmrun има условия за участие и на хора с различни увреждания, включително със зрителни.

Нашата кауза е, че хората със зрителни увреждания имат също нужда и право да спортуват, а целта е да се популяризират адаптираните и специализирани спортове за незрящите хора.

Ние пък имаме нужда от вашата помощ!

За това бягане търсим доброволци, които да станат персонални водачи на хората със зрителни увреждания? За нуждите (водач – придружен), ще бъдат подготвени специални лентови връзки и сигнални елеци.

Желаещите да водят бегачи със зрителни увреждания, трябва да се запишат в списъка на доброволците (сайта на 5kmrun „Предстоящи събития“ – бутон „Заяви доброволец“). По реда на тяхното записване, ще предоставяме водачеството в този ден.

Още нещо: всеки един от вас, които иска да изпита предизвикателството и да покаже своята лична съпричастност към хората със зрителни увреждания, може да се опита да пробяга 5-те км с „вързани очи“? За целта за желаещите на старта, ще бъдат предоставени специални ленти за 100% ограничаване на зрението.

И така, заповядайте на 20 октомври от 9:00 ч. в Южен парк, в подкрепа на хората със зрителни увреждания в България 🙂

Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания„.

Знаете ли, че има футбол за незрящи? А знаете ли какво е голбал? А шоудаун? Знаете ли, че има стрелба с лък за незрящи?

В това бягане, ще се включат и незрящи спортисти по голбал, шоудаун, стрелба с лък, шахмат, лека атлетика и др., вижте:

Основен партньор на нощното бягане е Sport Box и както винаги, инициативата ще бъде насочена за информираност и създаване на по-добри и безопасни условия за спорт и бягане в тъмната част на денонощието.
Повече за НощнотоТУК:

Sport Box Подобри себе си 2018 
Точно на това бягане, заедно със Sport Box, отправяме нашето предизвикателство към всички участници за НОВ ЛИЧЕН РЕКОРД на 5kmrun.

Всички участници на това бягане (София Южен и Западен парк, Варна, Бургас и Пловдив) с нов личен рекорд, участват в томбола за разпределението на … вижте повече:

ПРЕДСТОЯЩО, ВАЖНО И НАКРАТКО:

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ за 5kmrun Пловдив!
Начален час и преминаване към „Зимно часово време“!

Считано от тази събота 13 окт. 5kmrun Пловдив (Гребна база) преминава към своето „Зимно сутрешно часово време“ с час на старта 10:00 ч.!

Останалите градове (София (Ю+З), Варна и Бургас), ще преминат в 10:00 ч. старт, считано от 3 ноември 2018 г.


РАЗГЛЕДА ЛИ НАШИЯТ ФЕН МАГАЗИН?

За тези, които искат да ни подкрепят? Можете да го сторите по няколко начина:

1/ Покупка от нашият Фен магазин с логото на 5kmrun или

2/ Като се запишете за участие на някой от следващите ни XLkmrun състезания, както и
3/ Може да дарите скромна сума чрез Дарителският ни бутон Donate, вграден във футъра на всяка страница на сайта www.5kmrun.bg

Списък на Дарителите тук.

Как да дарите и повече инфо тук, (виж последният въпрос на колоната)!

Искаме специално да Благодарим на всички, които ни подкрепиха по някои от тези изброени начини и предварително на тези, които възнамеряват да го сторят!

Какво е това? 2 км бягане за деца от 4 до 14 г. в Южен парк. Доведете ги на тяхното си бягане.
От м. април 2018, Детското ни бягане се провежда ВСЯКА събота!

*За всяко едно бягане ТЪРСИМ ДОБРОВОЛЦИ! Очакваме и родители доброволци, да се включат най-активно в нашата организация!


„5КАМАРАН НА СЕДМИЦАТА“:

ИмеНевена Букурещлиева

Възраст: 32 г.

Професия/ работа: Problem Manager в IT компания

Брой участия: 51 (Бягане 50 / Доброволец 1)

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Невена Букурещлеива, на 32 години, родена съм в София. В свободното си време обичам да пътувам – в България и чужбина. Харесва ми да ходя по планини и да обикалям 100те туристически обекта. Тази година поднових едно старо хоби. Започнах да пея в академичен хор „Света Параскева“ към Национална Худoжествена Академия...

Вижте цялото интервю на Невена:

КЛИКНИ ТУК

 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР