Седмичен бюлетин 13.11.2014

0

Здравейте,
Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.

Този път започваме с новината за успешното завършване на проекта на Клиники Торакс за изработката на специален рънинг Kалкулатор за участниците на 5kmrun!

Общо известно е мнението, че „бягането е здраве“ и това е вярно, но само при определени условия!!!

Идеята на този Kалкулатор е да ориентира и най-вече да предостави персонална информация за препоръчително време за пробягване на дистанцията от 5 км! Освeн това той ще ви каже (препоръча), дали въобще може (трябва) да опитвате да бягате 5 км.!

След попълване на изходни данни, като пол, възраст, тегло и височина, Калкулаторът на 5kmrun предоставя индивидуално време за пробягването на 5-тте км., под падането на което, вече се крие опасност за здравето на конкретния участник!

Този калкулатор е предназначен най-вече за начинаещи 5камаранци или хора, на които им предстои да пробягат своите първи 5 км.! Моля, професионалистите от ранга на Росен Лилов, Вальо Паскалев и Димитър Ал. Димитров да не очакват, че калкулатора ще им каже да не падат по 13 мин., защото това крие опасност за тяхното здраве…:)

Kалкулаторът за участниците на 5kmrun е вмъкнат в Тест 1: „Здравословно състояние и готовност за 5kmrun“, а отделно в Тест 2 „Нагласа за бягане на 5kmrun“, ще получите информация за моментното ви психологично състояние за бягане и спорт!

Тепърва този Калкулатор ще бъде надграждан и доразвиван, моля за вашия толеранс…:)

Нека изчисленията на времената да започнат сега, от тук: 🙂

За тези, които все още не знаят, именно Седмичния Бюлетин на 5kmrun е мястото, на което най-напред съобщаваме за всички нови неща и инициативи, свързани с 5kmrun! Без да бъде спазено това правило, вчера публикувахме едно интервю на Вальо Паскалев за предимствата и ползите от използването на професионалните рънинг устройства на Garmin!

Ето защо, който не ползва фейсбук, може да го прочете сега:

Чакаме ви тази събота и неделя специално в София за още един вълнуващ Рънинг уикенд, където в събота (15 ноем.) в Южния Парк ще бягаме тематично с adidas!
Точно на това бягане ще връчим официално наградите от Месеца на adidas за София, както и ще раздадем няколко допълнителни, на лотариен принцип:)

На следващия ден (неделя 16-ти), ще се качим на Бонсови Поляни над Горна баня за последния XL kmrun за 2014 г. в състезание с дистанции 4,60 км и 9,00 км.!
Имаме вече 50-тина регистрирани за това бягане – не го отлагайте…:)

Варна и Морската градина не пропускайте култовото Тематично бягане „Мустак Run 2014“ на което ще раздаваме и рисуваме мустаци, за да отдадем нужното внимание и своята съпричастност към мъжките здравни проблеми и станем част от международното движение „Movember“ 2014!
Бягането е напълно безплатно, но тук също има регистрация, за да се видим в списъка на мустака-тко-вци-те…:)

Който не е чел новините за бягането по случай „25 г. от падането на Берлинската стена“, моля! 354 души се включиха от НДК до Южен парк и това вече е новият ни рекорд по посещаемост на 5kmrun, честито:)

Завършваме с традиционното ни интервю в рубриката 5камаран на седмицата, а от екипа на 5kmrun – до бягане…:)

5kmrun.bg 🙂

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР