СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН 17.05.2018

0

Здравейте,
Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.

В днешният ни бюлетин ще открием благотворителната ни кампания за 2018, след това една покана от Посолство на Кралство Дания и накрая редовната ни рубрика „5камаран на седмицата“, вижте:

Динамичен и забавен, този формат щафета, ще ви разбие!

Предаване на щафетна палка (2 души в отбор х 3 обиколки за всеки един учстник х 2,6 км), както следва: три щафетни кръга за 2-та участници в двойката или 1-ви пост бяга една 2.6 км обиколка – предава на 2-ри пост, който бяга своята 2.6 км обиколка: това представлява един кръг и така общо три пъти си разменят палката за достигането на 7,8 км сумарна дистанция за всеки един от тях или общо 15,6 км за двойката.
РЕГИСТРАЦИЯ и още инфо:

БЛАГОТВОРИТЕЛНО БЯГАНЕ „ДАРИ ВРЕМЕТО СИ НА 5kmrun“ 2018

9 юни, 9:00 ч. едновременно София (Южен и Западен парк), Пловдив, Варна и Бургас.

Каузата:
Със събраните средства от тази кампания, ще закупим операционна маса, която ще предоставим на Детското хирургично отделение на УМБАЛ „Св. Георги“, гр. Пловдив.

Клиниката по Детска хирургия в Пловдив е първото в България специализирано детско хирургическо отделение, открито през 1952 г. и приема деца от цялата страна. От началото на тази година, отделението не разполага със собствена операционна маса, като за нуждите се ползва операционна маса на заем, която вече е изискуема.

Операционната маса е на стойност 30 414 лв. За да ги набавим, ще трябва отново да обединим собствени сили и средства събрани от нашите участници и приятели на 5kmrun в четирите града.

Нещо повече, тази година на това благотворително бягане и кауза, ще ни подкрепят от BMW Клуб България – българските фенове и собственици на автомобили с марката на световния бранд, чийто ежегоден фестивал ще се проведе на същата дата и място в Пловдив. Повече за фестивала, тук:

Още подкрепа: на това бягане на Гребната база, ще се включат българските и чуждестранни студенти от Медицинския факултет към Университетската болница Св. Георги.

Как ще даряваме средствата: отново благотворителната кауза е под наслов „Дари времето си на 5kmrun“, а идеята идва от Parkrun – нашите приятели от UK.

Какво означава да „дариш времето си“? Това ще рече, че за каквото време финишираш 5-те км в този ден, такава сума ще дариш за каузата, например: Бягаш за време 22:38 – даряваш 22 лв., бягаш за 31:18 – даряваш сумата от 31 лв. и така нататък…

За целта ще предвидим съответните урни по места, както и ще открием специална банкова сметка за тези, които нямат възможност да участват на това конкретно бягане, но биха искали да дарят!

Естествено, че това условие – „да дариш времето си на 5kmrun“ е нашето желание и предложение, но всеки може да дари сума според собствените си възможности!
Лични рекорди в този ден няма да се изискват:), напротив – истинска чест и признание към онези, които ще облекат потника „Последен“.

Миналогодишното благотворително събитие на 5kmrun осигури специализирана медицинска техника за Първа детска клиника към Университетска болница „Света Марина“, гр. Варна на обща стойност от 14 400 лв., а по–предишното предостави 8000 лв. на Неонатологията на Майчин дом в София за закупуването на три броя монитори за кувьози. Следващата 2019 г. каузата ще бъде за град Бургас.

Ние от 5kmrun не мислим да спрем до тук.
Тазгодишното мото на благотворителната ни кампания е: „Бягай за здраве, дари здраве! Бягай с усмивка, дари усмивка“ Нека заедно дарим здраве и усмивка на нашите деца!

Очаквайте още информация за събитието, както и интервю с проф. Пенка Стефанова, шеф на Детското хирургично отделение на УМБАЛ „Св. Георги“, гр. Пловдив.

5км “бягане с корони”
(Инициатива на Посолство на Кралство Дания в рамките на 5kmrun)

26 май 2018 г. 9:00 ч., Южен парк

Във връзка с празненствата по случай петдесетия рожден ден на Принц Фредерик, Посолство на Кралство Дания ще организира своята общност в България, за да отбележат с 5 км бягане годишния юбилей на своя Престолонаследник.
Посолство на Кралство Дания в София кани и вас, заедно с вашите приятели и семейства на 5 км крос.
Посолството дори ще осигури корони, които ако решите можете да носите по време на бягането, така че самите вие да се почувствате като истински принц или принцеса. След края на бягането, можете да вземете участие в томбола, спонсорирана от Посолството. Ще ви изненадаме с наградите, които сме подготвили.
През своя живот, Принц Фредерик е бил патрон на различни организации и инициативи в подкрепа на осъзнаването на ползите за здравето от активния начин на живот. Посолство на Кралство Дания организира това 5км бягане с корони в рамките на 5кмrun, за да почете тези инициативи и да допринесе за разпространяване на осъзнаването на многото ползи от активния начин на живот.

ПРЕДСТОЯЩО, ВАЖНО И НАКРАТКО:

  • 19 май 9:00 ч.: София (Южен и Западен парк) Варна, Бургас и Пловдив – Бягане по двойки;
  • 19 май 10:00 ч.: София Южен парк – NN Kids Run;
  • 20 май 10:00 ч. неделя: София, с. Плана – XLkmrun Плана;
  • 26 май 9:00 ч.: София (Южен и Западен парк) Варна, Бургас и Пловдив – Индивидуално и VIVACOM Oтборно
  • 26 май 9:00 ч.: София (Южен парк) – 5км “бягане с корони”  Инициатива на Посолство на Кралство Дания в рамките на 5kmrun
  • 26 май 10:00 ч.: София Южен парк – NN Kids Run;
  • 9 юни 9:00 ч.: София (Южен и Западен парк) Варна, Бургас и Пловдив – Благотворително бягане „Дари времето си на 5kmrun“ 2018
  • 08 юли 09:00 ч. неделя: София, Северен парк – XL Щафета по двойки

РАЗГЛЕДА ЛИ НАШИЯТ ФЕН МАГАЗИН?

За тези, които искат да ни подкрепят? Можете да го сторите по няколко начина:

1/ Покупка от нашият Фен магазин с логото на 5kmrun или

2/ Като се запишете за участие на някой от следващите ни XLkmrun състезания, както и
3/ Може да дарите скромна сума чрез Дарителският ни бутон Donate, вграден във футъра на всяка страница на сайта www.5kmrun.bg

Списък на Дарителите тук.

Как да дарите и повече инфо тук, (виж последният въпрос на колоната)!

Искаме специално да Благодарим на всички, които ни подкрепиха по някои от тези изброени начини и предварително на тези, които възнамеряват да го сторят!

Какво е това? 2 км бягане за деца от 4 до 14 г. в Южен парк. Доведете ги на тяхното си бягане.
От м. април 2018, Детското ни бягане се провежда ВСЯКА събота!

*За всяко едно бягане ТЪРСИМ ДОБРОВОЛЦИ! Очакваме и родители доброволци, да се включат най-активно в нашата организация!


„5АМАРАН НА СЕДМИЦАТА“:

Име: Николай Диканчев от София

Възраст: 39 г.

Професия/ работа: Мениджър ключови клиенти за България в белгийската компания „Судал“

Брой бягания: 52

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Николай Диканчев на 39 години имам страхотна дъщеря и любяща жена-поне така си мисля :). Какво да кажа за себе си...

Вижте какво казва за себе си Ники в цялото му интервю:

КЛИКНИ ТУК

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР