5 камаран на седмицата: Цоньо Пенев

0

Професия/ Работа? Продуктов дизайнер съм, завършил съм „Промишлен дизайн“ и от повече от 10 години с  колега, с когото сме и добри приятели, работим в собствено студио за дизайн. Със сигурност някои от четящите имат в дома си по нещо, проектирано от нас.

Представи се, кажи нещо за себе си? На 41 години съм, от Разград, имам две дъщери и голяма и щастлива фамилия заради родителите и двете ми по-големи сестри и техните деца, някои от които са вече семейни и освен всичко друго са и бегачи. Съучредител съм на клуба за приключенски спорт „Зелена стъпка“ и съорганизатор на събития като Лудогорския полумаратон и други ЛУДОрии, заедно с един много позитивен лудак, известен като El Freegano.

От кога бягаш (по принцип, а не с 5кмран)? В някои от по-малките класове в училище тренирах ориентиране и първите ми по-дълги бягания бяха в лудогорските гори. По-късно в казармата използвах бягането за да се чувствам свободен и не пропусках възможност да потичам.

Как разбра за 5kmrun.bg? Случайно видях информация в интернет достатъчно време преди първото бягане. Но ми трябваха няколко месеца докато се наканя да дойда за пръв път. Но казах на други хора, които навъртяха няколко бягания преди мен и още не мога да ги догоня 🙂

Какво ти харесва в 5kmrun? Форматът и отличната организация. Харесвам нещата, които са добре премислени, направени с усърдие, със сърце и са константни във времето. В същото време участието е леко и неангажиращо. Има възможност и за свежи социални контакти в почивния ден.

Как 5kmrun промени твоето бягане? С 2-3 минути намалих резултата си на 5 километра, а сега чрез Академията мисля да изям още някоя-друга минута. Започнах по-смело да участвам и в други организирани бягания. Запалих се да организирам бягания там, където няма такива, а има нуждаещи се от приятни емоции хора. Признавам без бой, че 5kmrun е част от примера, който следвам.

Какво мислиш за доброволчеството? Нещо, без което някои хубави неща едва ли биха се случили.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Това май е най-трудният въпрос, защото приемам тези бягания такива, каквито са. Бих направил едно карнавално бягане и бих пуснал половината хора обратно на движението, за да се срещат по пътя и да се видят едни-други на какво приличат 😉

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Още в първото ми бягане беше. След като финиширах, при мен дойде друг участник и ми каза „Видях те“. Помислих, че се познаваме отнякъде, но той продължи: “ Ти мина напряко и ме изпревари нечестно“. Оказа се, че в самия край неволно съм съкратил няколко метра от разсеяност, като съм минал по друга алея. В следващото бягане обаче бяха обявени награди за тези, които подобрят постижението си и бях изправен пред нелеката задача да си го подобря при по-дълъг маршрут.  Куриозно е, но първото ми бягане е това, в което съм записал най-лошото си време, макар и да не съм пробягал цялото трасе.

Благодарим ти Цоньо за това интервю:)

5kmrun.bg

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)