5 камаран на седмицата: Александра Делчева

0

FB_IMG_1433857842596

Професия/ Работа? Работя в маркетинг отдела на Сожелайф България, разработваме животозастрахователни продукти за клиентите на Сосиете Женерал Експресбанк.

Представи се, кажи нещо за себе си? На 28 години съм, привърженик съм на здравословния и активен начин на живот. Практикувала съм доста видове спортове, но все за кратко, тъй като рядко успяват да задържат интереса ми за дълго време. Новата ми страст са тренировки за цялостна кондиция на тялото, които посещавам веднъж седмично вече половин година. Обичам разходките, планината, морето, биричка в парка с приятели, а вече и бягането 🙂

FB_IMG_1433846498812

От кога бягаш? Бягането като спорт, никога не е бил от любимите ми, груповите спортове са по-предпочитаните от мен.  До първото ми посещение в Южния парк на 5 kmrun, бях бягала десетина пъти по 6-7 обиколки на стадион Раковски, което за мен беше голямо постижение и гледах с възхищение на познатите ми, които се хвалеха, че тичат по 10 обиколки (4 км).

След първото ми посещение на 5kmrun разбрах как всъщност бягането допринася за добрата спортна форма и здраве и едновременно с това предизвиква положителни емоции, свързани с толкова много други хора. Вече 2 месеца не пропускам бягане.

Отскоро започнах да посещавам и Runnig Academy, за да науча тайните на правилното тичане и добрите резултати.

Как разбра за 5kmrun.bg? Един от колегите в работата ми спомена, че ще ходи в Южния парк на организирано 5 км бягане. Реших да го придружа, въпреки че до този момент не бях бягала 5 км. и ми се струваше непосилно да го направя. От наша страна привлякохме още колеги и сега вече сме отбор от 6 човека, които бягаме заедно и се забавляваме.

Какво ти харесва в 5kmrun? Най-много ми харесва, като отида събота сутрин и видя около 300 човека, които са предпочели да станат рано сутринта в почивния им ден, за да дойдат да бягат в парка.

Поздравления за организаторите и техните иновативни и разнообразни идеи, като ръкопляскането на финала, тичането по двойки, тичането в групи, детското тичане и т.н., чрез които се събрахме вече отбор от шестима колеги (включително двете деца на една от колежките, които са на 10г. и на 12г.),  с които се мотивираме заедно, правим „стратегии”  за по-добро представяне и много се забавляваме.

FB_IMG_1433857787513

Благодаря  и на приятелите, с които тичаме вече 7 пъти заедно, които ме окуражават по време на бягане и ми помагат да подобрявам времето си всеки път.

Благодаря на организаторите и най-вече на Петър Петров за провеждането на „Running Academy”. Дори едва след второто ми посещение там, подобрих времето си за избягване на 5км с 1 минута, тъй като подобрих техниката си, изчистих някои основни грешки и почти овладях дишането.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Преди първото ми посещение на 5кмран, максималното разстояние, което можех да изтичам беше почти 3 км. Първите ми две бягания с 5kmrun, бяха доста трудни и редувах тичане и ходене, въпреки това бях много доволна от себе си, че съм успяла да ги измина.  Благодарение на моя приятел и неговото окуражаване по време на третото ми бягане успях да избягам цялото трасе без да спирам и без да ходя. След този момент за мен бягането се превърна в едно преживяване пълно с положителни емоции и едно предизвикателство към самата мен.

Какво мислиш за доброволчеството? Поздравления за доброволците. Доброволчеството  е един начин да бъдеш участник в бягането, дори и да не си в кондиция за бягане и можеш да подкрепиш и подпомогнеш останалите. Доброволците са ключови фигури в успешната организация на 5kmrun.

FB_IMG_1433846158415

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Да има организирана загрявка преди старта на бягането за 15 мин и след завършването на състезанието също.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? С моя приятел пътуваме с колела до Южния парк. Една събота сутрин в последния момент установихме, че гумата на неговото колело е спукана и няма как да го подкараме. Моето колело е от тип „градски” и няма рамка, която може да използваме, за да се возим и двамата. Затова тръгнахме с едното колело, като се  редувахме – единият кара колелото, другият тича до него, после обратното. Общо взето си направихме доста добра загрявка преди бягането,а  и зарадвахме ранобудните живущи в София, които с усмивка се обръщаха след нас:)

Алекс, след такова интервю, денят на човек му става по-приятен…, благодарим и все така сияеща…!

5kmrun:)

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)