5 камаран на седмицата: Александър Наков

0

Професия/ Работа? Работя в най – голямата фирма за ваучери за храна в България. Отговарям за търговските обекти, в които ежемесечно над 150 000 клиенти пазаруват с нашите ваучери. Това го работя, така да се каже от малък вече 11 години.

Представи се, кажи нещо за себе си? На 33 съм. Женен съм, имам две деца. Големият, Андрей редовно тича на детското бягане. Малкият Юли беше на годинка, когато за пръв път сложи оранжевия потник и измина половин километър. Завършил съм класическата гимназия, после следвах в историческия факултет на софийския университет. Обичам футбола, менажирам един отбор на малки вратички в аматьорската лига, бих казал успешно. От време на време нося по някой медал или купа вкъщи.

От кога бягаш? Преди 5км рън никога не съм тичал организирано. Една колежка ме доведе преди години. Това беше много отдавна, смятайте номерът ми е 685. Тогава много малко хора тичахме. Много се радвам, че вече са много повече.

Какво ти харесва в 5kmrun? Най много ми харесват хората. Покрай това тичане се запознах със страхотни хора!

Как 5kmrun промени твоето бягане? Ще ви разкажа една история. За това какво не бива да се прави. Аз имам страшно много анонимни бягания. Не знам какво съм си мислил тогава. По едно време дори спрях да тичам с години. Един ден на преглед в офиса ми един лекар ме пита какви наркотици взимам. Оказа се, че пулсът ми е много бавен – 40 удара в минута. Изследвах се и всичко се оказа наред, но ми казаха, че с това сърце мога да бягам маратон. И така се върнах на 5кмрън и се амбицирах да почна да бягам и по дълги дистанции. В момента се готвя за маратона в Атина – истинският маратон. Мечтая да го избягам на дългата дистанция.

Какво мислиш за доброволчеството? Супер е! Стига друг да го върши….

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Това, което исках да променя се случи вече. А именно загрявката преди бягането. Много се дразнех преди как на това тичане идваха, хора които искат да бягат, но нямат физическа култура. Трябваше някой да им покаже как да се загрява. Споделих идеята си за масова загрявка и буквално на следващата седмица имаше. Всеки път като загрявам съм особено горд, че съм допринесъл за реализацията.

Личен успех или постижение с което се гордееш? По принцип хората ми казват, че съм забавен. Много хубаво разказвам смешни истории. И Ния, моята кума, авторката на Лара, която също редовно бяга на 5кмрън ме нави да се запиша на Open Mic – конкурс за стендъп комеди за аматьори в комеди клуб София. От първото си участие го спечелих. На всеки участник дават от 5 до 7 минути ако е добър. Ако не е забавен го свалят по-рано. Аз стоях на сцената 15 минути. А преди три дни си защитих успешно титлата.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? На 2-ри февруари Андрейчо реши да тича 5км вместо на детското тичане. Както той го нарича мъжкото тичане. И аз реших да го бягам с него. Моето най добро време е 21:53. И винаги се старая да бягам бързо. А с Андрей открих един нов свят – на хората които завършват след 200 място. Хората си говорят, забавляват се, радваха се на Андрей, насърчаваха го. А не като при нас дето гоним време – чува се само дишане и скимтене.  Тогава за пръв път огледах трасето. Разбрах, че за толкова години бягане въобще не познавам трасето. За пръв път го огледах хубаво и открих много нови гледки по трасето. Завършихме последни с Андрей.  Бях много горд защото той не спря за секунда дори да си почине, а го избяга цялото. След това обясняваше на всеки, че е бягал 100 километра.

Благодарим ти Саше за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР