5 камаран на седмицата: Ангел Ангелов

0

Професия/ Работа? Преподавател по математика

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Ангел „на трета“ = Ангел Ангелов Ангелов. На 25 години, от София. Занимавам се любителски с фотография. Обичам спорта, навсякъде се придвижвам с колело, а бягането се е превърнало в неразделна част от моето ежедневие. Докато бягам се откъсвам от всичко останало, което се случва около мен. Бягал съм в най-различни условия-от -20 градуса в 05:30 сутринта в задимения квартал „Враждебна“ до +35 градуса из прашни индийски улици.

От кога бягаш? Първите ми спомени за бягане са от преди 12-13 години. Бягах около кварталното училище, нямах часовник и маратонки за бягане, само тъмносините гуменки с две бели ленти по средата (сигурно повечето от вас са играли в час по физическо с такива). Някъде по това време започнах и да тренирам по-сериозно волейбол. Най-вероятно идеята за бягането е дошла от желанието ми да съм в по-добра форма за тренировките в залата. Спомням си, че всички в квартала, които ме виждаха да бягам, бяха много учудени и ме гледаха странно. Веднъж една баба стоеше на входната си врата и след като минах няколко пъти покрай нея тичайки, тя ми каза: „Бабе, а стига толкова! Ще ти стане нещо! Не си дебел, не се притеснявай!“

Какво ти харесва в 5kmrun? От както за първи път преди 3 години се включих в бяганията на 5kmrun, все още не мога да повярвам, че всичко това се организира всяка събота и то не на едно или две места. В България сме свикнали ако случайно нещо стартира добре, съвсем скоро качеството му да се развали и всичко да отиде на кино. 5kmrun обаче непрекъснато се развива и привлича нови и нови любители на бягането. Това е и най-хубавото нещо на 5kmrun-не ни оставя да се излежаваме в леглата до късно в събота, а събира много хора, които споделят една обща страст-бягането. Така освен, че правим нещо хубаво за здравето си събота сутрин, създаваме и нови приятелства, което според мен е най-ценното нещо.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Първо искам да благодаря на Силвето Стефанова, от която за първи път чух за съботните бягания. Преди това просто бягах за удоволствие и разпускане в квартала. В началото бях малко скептично настроен, но след първото си бягане на 5kmrun бях пленен от една друга страна на бягането-състезателната страна, тръпката от това да подобряваш времето си, всеки път да даваш всичко от себе си и да се влагаш с пълни сили докато бягаш. Така се промени и моето бягане-започнах да тренирам по-целенасочено, да се опитвам да подобрявам постиженията си, да участвам на различни състезания, да променям начина си на хранене, да чета различна литература, свързана със спорта. Всичко това нямаше как да се случи без хората, които срещнах и приятелствата, които последваха, едно от които е със Снежина Стефанова, която винаги е готова да даде правилния съвет в правилния момент.

Какво мислиш за доброволчеството? Понякога се чудя как някои хора се навиват да станат рано сутрин в събота или неделя, да опъват шатрите и палатките, да носят конуси, да маркират трасета, да раздават вода и т.н. Няма какво да се чудя, само ви изказвам възхищението и благодарността си, защото без вас 5kmrun нямаше как да работи толкова добре. Дано все повече и повече доброволци да се включват.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Цялата организация е прекрасна. Това, което бих променил може би е да има бягане в противоположната посока на обичайното трасе веднъж в месеца (сега мисля, че е само веднъж в годината). Още една идея ми беше хрумнала-първите 50 участника финиширали след някое бягане да продължат с още едно състезание, например на 3 км. След това първите 20, да продължат във финално състезание на 1 км.

Личен успех или постижение с което се гордееш? След всяко преминаване на финалната линия се гордея, че съм успял да премина по трасето и да завърша, независимо дали става въпрос за бягане или друг аспект от живота и независимо колко кратко или колко стръмно е било трасето.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? В момента не се сещам за конкретна случка. Хубавото е, че винаги има десетки усмихнати бягащи хора, които се кефят от това, че бягат.

Благодарим ти Ангеле за това интервю, радваме се, че си един от нас… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)