5 камаран на седмицата: Ани Янева

0

Професия/ Работа? Завършила съм Културология, но от няколко години не работя, защото така се стекоха обстоятелствата покрай две деца с малка разлика.

Представи се, кажи нещо за себе си? На 35 години съм от София. Както казах и в началото – не работя за момента. Имам две деца и в общи линии с това се занимавам, което всъщност ме накара да почна да бягам – в началото беше с цел отслабване, после се оказа доста тонизиращо и зареждащо. А в момента, стоейки си вкъщи, се захванах и да правя разни бижута от мъниста. В общи линии това е за мен.

От кога бягаш? Започнах да бягам преди вече две години и половина на един ужасен стадион до нас и всеки ден правех по 5км. Пролетта почна да ми омръзва само да правя обиколки и се оплаках на брат ми, който ми подхвърли идеята за разни състезания. Аз му се изсмях и му казах, че съм закъсняла малко с възрастта, но всъщност като се поразрових в Интернет се оказа, че не е от значение това.

Как разбра за 5kmrun.bg? За вас разбрах от Facebook – търсейки алтернатива на стадиона попаднах на вашата страница. Реших да отида и да видя. Няма да забравя първия път – попаднах на Георги Станоилов и му казах, че не съм регистрирана, защото искам само веднъж да пробвам да видя на какво ниво съм, а той ми отговори „То така се почва“. Обърнах се към мъжа ми, с когото бях отишла, и му казах „Този пък – мисли си, е ще се зарибя толкова лесно“. И резултатът е – непропускам събота:)

Какво ти харесва в 5kmrun? Освен бягането и добрата организация съм доволна,че се запознах с много симпатични хора, с които наистина се чувствам чудесно като отида в събота, а освен това поддържаме контакт и извън 5kmrun.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Тук вече се оказа, че сте направо школа. За мен си имам голям напредък – може статистически да не екой знае какво. За кратко време станах доста по-бърза и почнах да се мотивирам да се развивам все повече и повече. И другото е, че освен за време започнах да бягам доста по-дълги дистанции, от което съм много щастлива.

Какво мислиш за доброволчеството? Това е добра идея. Признавам си – не съм била доброволец. Имам и мое си оправдание – не мога да стоя да гледам как всички бягат, а аз  – не. Така че се извинявам, очевидно, публично.  Но съм благодарна на хората, които отделят от времето си за нас.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Този въпрос ме затрудни – всичко е перфектно.  Много ми хареса идеята с пейсърите. Аз лично имам нужда да бягам с някой, за да си подобря времето. Според мен повечето хора са така. И ако има възможност бих го организирала така. И може би бих оставила часът и зимата да е 9, защото после става доста късно.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Самото събиране и съвместното ни бягане е доста приятно. Бягането по двойки  беше доста забвно – особено бягахме Мария Акчарлиева, която е значително по-бърза от мен, но тя се съобрази с моето темпо като идеята беше и да дръпна по-бързо. На финала вече тотално ми бяха паднали батериите и Мария буквално ме издърпа за ръка. После се смяхме, но пък бях доволна.

Ани благодарим ти за това интервю, бъди все така упорита и успехът ще си те следва…:)

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)