5 камаран на седмицата: Атанас Атанасов

0

Професия/ Работа? Регионален експерт в Министерството на младежта и спорта, за Бургаска и Ямболска област. Дългогодишен треньор по лека атлетика.

Представи се, кажи нещо за себе си? Роден и израстнал в Ямбол, но след 18 год. възраст обстоятелствата ме водеха и имах възможност да живея във Варна, София, Поморие и Бургас. Полагах доста усилия за своето образование и професионално развитие, в различни сфери на обществено-икономическия живот, но винаги и навсякъде съм бил свързан със спорта.

От кога бягаш? Мога да кажа откровенно, че бягам от както се помня, още от най-ранна детска възраст. Организирано и целенасочено заниманията ми с бягане са от далечната 1983 г., когато бях приет в Спортното училище в Ямбол с лека атлетика, това ми е така да се каже първата любов, а тя както е известно „ръжда не хваща“, и така до настоящия момент.

Какво ти харесва в 5kmrun? Радвам се на тази хубава инициатива, това е много добра възможност всеки който обича спорта да практикува свободно, без ангажименти, без напрежение, а тези които имат по-сериозни амбиции също могат да намерят спортни специалисти и да получат правилните съвети и подходящи условия за своето усъвършенстване. Виждам, че все повече млади хора се включват в съботните бягания в Морската градина в Бургас, това допринася за изграждане на тяхната двигателна култура и много други качества, които ще им бъдат необходими винаги в бъдеще. Адмирации за организаторите на 5kmrun!

Как 5kmrun промени твоето бягане? За трите години в които участвам, аз намерих много нови приятели, а това е голямо богатство. За мен е удоволствие и приятно емоционално изживяване, да бъда една малка част от ГОЛЯМОТО атлетическо семейство на 5kmrun.

Какво мислиш за доброволчеството? Това е въпрос на възпитание и затова трябва да се поощрява всяка постъпка на доброволчество. Ако всеки се стреми да помага безкористно на ближния, живота би бил малко по-красив.

 Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Без забележки, … Васко си върши отлично дейността в Бургас 🙂

Личен успех или постижение с което се гордееш? Може за много хора да изглежда незначително, но аз чрез спорта съм получил толкова много: уникални приятели, вълнуващи пътувания в страната и чужбина, много приятни емоции … и т.н. Ако спорта е болест бих желал да заразя много хора.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Сещам се за много случаи в Бургас да видя родители, които бягат с детски колички (и бебетата в тях, разбира се)  🙂

Насе благодарим ти за това интервю, продължавай да „заразяваш“ колкото се може повече хора, ние ще ги „лекуваме“ на 5kmrun:)

5kmrun

 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)