5 камаран на седмицата: Атанас Паничарски

0

Професия/ Работа? В момента съм безработен, за огромно мое съжаление! По лекарска препоръка и куп други причини се наложи да зарежа  моята любима професия – готварството. Последните 10 години от моя живот посветих на готвенето, но сега се налага да превърна професията си в хоби. В момента ходя на курсове за преквалификация и се опитвам максимално да уплътня свободното си време, което за радост включва и ежеседмично участие в 5kmrun разбира се!:)

C - 17.01.2015

Представи се, кажи нещо за себе си? Здравейте, камаранци! Казвам се Атанас, на 30 години. Родом съм от Сандански – един прекрасен град с много спокойствие и прекрасен въздух, които понякога ми липсват във Варна, градът в който живея през последните 3 години.

Обичам футбола и от половин година бягането. Като тийнейджър съм играл футбол на полупрофесионално ниво, но след като завърших, малко позабравих спорта. Тогава се появи 5kmrun. Смея да твърдя, че бягането ми върна любовта към спорта! Припомни ми всъщност колко е важно да спортуваш, за да си здрав и винаги усмихнат и позитивен. Научи ме на постоянство и търпение – неща, които досега незнайно защо бях пренебрегвал. 🙂

През свободното си време обичам да чета книги, да спортувам и да се разхождам сред природата. Мечтая си някой ден да заживея в планината, сам да си произвеждам храната и да споделям всеки изгрев на слънцето с моята приятелка. 🙂

 От кога бягаш? Първите ми 5 километра избягах в училището до нас. Мисля, че беше Октомври 2013-та. Помня, че тогава Ради отчаяно си търсеше съмишленици да бягат с нея, а аз изобщо не бях надъхан да спортувам. На шега един неин колега ме предизвика и аз го направих. Но само толкова, последва период без да бягам редовно или ако имаше такъв, се ограничавах до веднъж седмично. Иначе по-сериозно  бягам от 9 месеца. През първите 3 бягах 2-3 пъти седмично, а сега стигам и до 4.

Тук е момента да благодаря на моята приятелка Ради, която беше почти неотлъчно до мен в почти всяко бягане и за това, че ме насърчаваше през цялото време дори когато не проявявах огромно желание да спортувам. Искам да благодаря и на Вас, за това че дори и в най-трудните моменти сте до нас и правите това събитие възможно. Поклон от мен за неимоверните усилия, които хвърляте, за да я има идеята 5kmrun.

B - 02.08.2014

Как разбра за 5kmrun.bg? Разбрах от един познат – Валентин. Той беше участвал в първите бягания, но замина за Германия и сега участва,когато се прибере. Та една вечер на „по бира“ сподели, че има организирано бягане в Морската. Първоначално бях резервиран и идвах на 5kmrun само за публика, но в последствие осъзнах,че няма нищо страшно и се престраших да участвам.

Какво ти харесва в 5kmrun? Преди всичко това, че преоткривам себе си! Също харесвам факта, че общувам с нови и нови хора. Ние във Варна имаме нещо като традиция след бяганията на 5kmrun ходим да пийваме чай в едно заведение на плажа. Реално деня ни започва по най-добрия начин и това е предпоставка за един пълноценен уикенд. Надявам се да го направим истинска традиция и все повече бегачи да идват и да обсъждаме интересни теми заедно.

Как 5kmrun промени твоето бягане? На първо място 5kmrun ме дари с много постоянство. Ако трябва да бъда честен в началото бях супер скептичен и не вярвах, че бягането изобщо ще ме надъха да спортувам. В последствие благодарение на Вас и на моите приятели нещата се промениха и сега чакам с нетърпение всяко следващо бягане. Също мога да кажа, че състезателния елемент на 5kmrun ме мотивира страшно много. Няма нищо по-хубаво от това да се състезаваш със себе си и с останалите.

68978_1069600503065548_373933431562438522_n

Какво мислиш за доброволчеството? Трудна работа! 🙂 Реално доброволците и организаторите, разбира се, жертват и своето участие, за да може всички други да бягат. Лично аз бих изявил желание само ако не мога да участвам, но има хора, които го правят дори и да могат да бягат, за което получават моите адмирации.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Би било прекрасно, ако се обърне повече внимание на инициативи за популяризиране на 5kmrun и ми се иска да има повече от 100 участника и в градовете Пловдив, Варна и Бургас.

Aко трябва да дам оценка на организацията, то бих ѝ дал отличен. Всичко е на ниво. Трябва да благодарим и на спонсорите за чудесните награди, които осигуряват. Сигурен съм обаче, че занапред ще ни дарите с още много незабравими моменти.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Най-смешната или забавна случка, хм … нека се върнем назад към миналото лято. На едно от бяганията в Морската градина във Варна минавам първите 2.5км и се връщам обратно към финала, когато отдолу се задава едно момче супер ентусиазирано и радващо се, че финишира. Разминавам се с него и му казвам: „Това е половината от трасето, пич.“ и в този момент виждам как ме гледа втрещен и ми казва: „Ти се бъзикаш!“. Казах му, че е минал половината от трасето и ще трябва след 10 метра да обърне и да продължи до старта. След като финиширах споделих случката с моите приятели и много се смяхме. 🙂

11083593_1091849694173962_1978788787769879211_n

В допълнение искам да Ви благодаря за поканата и заедно с това да се обърна към всички редовни участници на 5kmrun. Хора, мотивирайте ваши близки и приятели да се включат в нашето семейство. Помогнете за популяризирането на това добро начинание. Нека колкото се може повече хора усетят емоцията от бягането! Бъдете живи и здрави, обичайте се и обичайте! И не забравяйте, че ВСЕКИ ГО МОЖЕ!!!

Благодарим Наско за това интервю, така искрено споделено с нас! 

5kmrun 🙂

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР