5 камаран на седмицата: Богдана Манова

0

12096159_10206850539453847_6602675832874867598_n

Професия/ Работа? Работя във фондация “Дечица” Ние сме група доброволци, които помагат на деца, лишени от родителски грижи, като ги насърчаваме да творят, да учат, да дават найдоброто от себе си.

Представи се, кажи нещо за себе си? За всички мои близки хора и приятели аз съм Буба. Един щастлив човек – имам прекрасно семейство и страхотни приятели и работа, която обожавам. Наскоро преоткрих себе си, като тотално излязох от зоната си на комфорт и започнах с удоволствие да правя неща, за които преди не ми достигаше смелост. Тичането е едно от тях. Най-хубавото е, че чрез него неусетно увлякох не само моите деца, но и всичките си приятели.

14666_1104405062918425_3425791161657028862_n

От кога бягаш? От година и половина.

Как разбра за 5kmrun.bg? С Митко, малкият ми син, бягахме с парка, когато едно момче ни спря и ни пита защо не се включеим в 5kmrun. Същата събота опитахме за първи път и от тогава не спираме.

Какво ти харесва в 5kmrun? Перфектната организация, доброто настроение, хората, с част от които станахме приятели. Енергията, която носи бягането в група. Каузите, които подкрепяме заедно. Силата на групата.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Започнах да се променям, да се стремя да постигам повече, да тичам всеки ден. Станах още поблизка с децата си, защото бягам заедно с тях 🙂

az

Какво мислиш за доброволчеството? Аз самата работя с доброволци и мисля, че това са невероятни хора – хора, които даряват времето, енергията, силите си на различни алтруистични каузи. Доброволчеството е движещата сила на всяка хуманистична кауза.

Ако ти си Главният организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Бих насърчила хората да се запознаят помежду си чрез някаква игранапример чрез томбола с номерата или нещо подобно. Бих им предложила да разкажат за себе си с няколко думи, да се опознаят.

Коя е найсмешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Това лято ни се случи да се включим във варненския 5Kmrun. Не познавахме трасето и големият ми син, Гого, се загуби. Започнал да бяга след някаква жена и по някое време чул, че тя го пита: ”Момче, защо ме следваш?” Той обяснил, че бяга 5км, и тя го упътила по кой път да поеме. Въпреки всичко той финишира на челно място, и така ми спести всички евентуални тревоги и страхове 🙂

b&t

И за финал от мен: 5km run се оказа моят антидот срещу делника, проблемите и стреса. Тичайки, не само калявам волята си, а и укрепвам здравословното си състояние и (се старая да) давам пример на всичките мои децабиологични и тези, с които работя и обичам също толкова много:)

Буба благодарим за това интервю, ти си пример за нас!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)