5 камаран на седмицата: Борислава Христова

0

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Борислава Христова. Родена съм на 20.07.1976 в гр. Варна. Имам две момчета на 7 и 12 години. Завършила съм УНСС. Занимавам се с проектиране, внедряване и поддръжка на застрахователни и банкови информационни системи. Никога не съм практикувала сериозно някакъв спорт, въпреки че съм посещавала какво ли не. Освен бягането, когато имам възможност, винаги ходя по нашите планини.

От кога бягаш? Бягам от лятото на 2012. В този период започнах да намирам повече време за себе си и бягането се оказа най-достъпният спорт за мен. Започнах да редувам ходене с тичане и постепенно стигнах до 5км бягане. Мен лично бягането ме зарежда с изключително много енергия и ужасно много ми липсва, ако пропусна тренировка. Идвала съм в събота дори с грип и в интерес на истината до края на деня забравих, че съм болна.

Как разбра за 5kmrun.bg? Миналата година, тичайки моите 5 км в Южния парк, случайно преминах покрай старта на 5kmrun и научих за това организирано бягане. Като дистанция, време и място съвпадаше с моята тренировка. След 2-3 седмици набиране на смелост, се регистрирах и се включих.

Какво ти харесва в 5kmrun? Невероятно е усещането от бягането в група. А групата на 5kmrun е толкова пъстра, че в нея има място за всеки, който има желание да се участва. Всички са изключително солидарни и толерантни помежду си. Благодарение на останалите всяка събота давам най-доброто от себе си. А най-хубавото е това, че мога да споделям емоцията от бягането с толкова много хора.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun откри пред мен нови хоризонти. Започнах да бягам по-бързо и на по-дълги дистанции. Много съм щастлива, защото тази година на Софийския маратон пробягах моите първи 20 км. Затова много ми помогнаха приятелите от 5kmrun.

Какво мислиш за доброволчеството? Надявам се да успея да се включа като доброволец. Мисля, че би било добре да има възможност да се планира участието като доброволец чрез предварителна заявка през страницата на 5kmrun и да се проследява колко свободни места има към момента.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Всичко е идеално. Това личи от многото доволни и усмихнати хора всяка събота. Освен това винаги има нови и интересни неща. Използвам случая да благодаря на всички ангажирани в организацията на 5kmrun за страхотната инициатива. Приемам бягането с 5kmrun като личен подарък. Пожелавам на всички участници да са много здрави, да се забавляват и да имат успех в преследването на своите лични цели. Защото именно усещането, че ставаме по-добри ни кара да идваме всяка седмица.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Беше ми много забавно бягането на 11.10.2014, точно преди Софийския маратон. Тогава цялата група тръгна с нетипично бавно темпо. Имах възможност да побягам и поприказвам с хора, които обикновено дори не мога да видя, защото са много напред.

Благодарим ти Боби за това интервю, на нас също ни бе забавно…:)

5kmrun.bg

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)