5 камаран на седмицата: Боян Вълев

0

Професия/ работа? Аз съм военен. От ноември 2001 г. съм на служба в редиците на Българската армия. Длъжността ми е старши химик-разузнавач. Имам 1 мисия в Афганистан (2002 год.) и 3 учения извън страната (Португалия, Чехия и Испания)

4

Представи се, кажи нещо за себе си? Най-напред искам да споделя, че в детска възраст съм имал вродена аномалия на краката. Стъпалата ми са били извити над 90 градуса навътре и повечето ортопеди не са давали шанс, че ще проходя. След много оперативни интервенции в момента не само ходя, а съм и редовен участник на 5kmrun:)

Обичам планината с нейната величественост и красота. Тя ме изпълва със сила и гордост. Походите сред природата за мен са успокоение, вяра и надежда. Всяка болка се измива от бистрите ручеи, всяка радост ме кара да летя над върховете…

От кога бягаш? Спортувам от малък. Играех футбол. После полудях на тема „Хокей на трева“ От 1995 г. до 2010 г. се занимавах с този спорт. Бил съм състезател в Локомотив София, а след това и треньор. Моят дух търсеше нови неща. Така открих 5kmrun и тук тичам от ноември 2014 г.

12219493_393469530828214_7206269868351562630_n

Как разбра за 5kmrun?  От моя приятел Цеко и веднага се включих.

Какво ти харесва в 5kmrun? 5kmrun е тръпка за мен, която ме зарежда с енергия. Всяко усмихнато лице на дете, жена или мъж  изтрива лошото ми настроение и ме кара да се радвам от сърце. Емоцията от бягането ме освобождава от всичко негативно.

Колко е хубаво да се срещнеш с нови хора и да завържеш нови приятелства!

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun ме направи бегач. Започнах да бягам на 5 километрова дистанция. Това се повтаряше всяка събота, докато дойде месец Май 2015 г. Тогава пробягах първият си полумаратон в гр. Плевен. Следващият месец взех участие във Витоша 100. Така харесах дългите бягания.

6

Какво мислиш за доброволчеството?  Доброволчеството е мисия, доброта и обич към хората. То е опора не само за бегачите, а за всяко човешко общество. Доброволчеството е радост и вдъхновение.

БЛАГОДАРЯ и ПОКЛОН на хората, които го осъществяват!

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Като треньор бих казал следното: „Никога не прави смени в тактиката или в отбора си, когато той печели!“ Тук е същото – при положение, че имаме перфектна организация, не смятам че нещо трябва да се промени.

3

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Пристигайки на едно от съботните бягания, вървяхме заедно с моят приятел Мартин Йосифов, когато отсреща се зададе Андрей Гридин. Реших да ги запозная. Приближихме се и Марто попита: „Ама, ти истинският Андрей Гридин ли си?“

Получи се много смешна ситуация:)

И за финал от мен: Нека усмивка да озарява лицата на всички участници на 5kmrun!

Бояне, благодарим за това  интервю, нека усмивката да не слиза и от твоето лице:)

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)