5 камаран на седмицата: Валентина Йончева

0

Професия/ Работа? От 2009 г работя във фирми свързани с производството и реализация на биопродукти с марка Harmonica и не само. В момента се занимавам главно с харчене на пари и някои други по-малко атрактивни дейности, свързани с цифри.

11823096__o

Представи се, кажи нещо за себе си? Бих определила себе си като силно емоционална натура. Лесно можеш да ме разплачеш, също толкова лесно и да ме разсмееш. Ценя откритите и честни отношения, понякога съм твърде пряма и на някои това май не им харесва, но аз пък не харесвам фалша и лицемерието.  На 43 години съм. Родена съм в София и винаги съм живяла тук, с изключение на 4 години студентстване, благодарение, на което срещнах любовта на живота си. Преди 19 години се омъжих за него. После започнах да раждам деца. Спрях на две. Разбира се, че се гордея със синовете си. Големият се казва Виктор, на 18 години, тренира футбол и тази година ще бъде абитуриент. Малкият е Емил, на 17, след като опита няколко спорта, се спря на гребане. Добри, умни и отговорни, моите момчета са най-голямото ми богатство. Най-добре прекараното време винаги е с тях, затова много се радвам, когато можем да бягаме заедно събота сутрин в парка.

10888900_n

От кога бягаш? От малка обичам бягането. В училище бях най- бърза сред момичетата на  къси разстояния, до някое време. После ми станаха интересни по-дългите дистанции, но и това премина. За много дълъг период от време хич не се сещах за бягане, освен епизодични случаи, в които ми хрумваше да влизам във форма. Но липсата на компания и наличието много размотивиращи фактори бързо ме отказваха. И така докато през 2013г моят шеф предложи на мен и колегите ми да се запишем групово на полумаратона в Панчерево. Аз се записах на 5 км. Честно казано, не мислех, че съм толкова зле 🙂 Едва се добрах до финала с време от 35 минути. През следващата седмица движението ми беше трудно и болезнено. Зарекох се, че започвам да тренирам и догодина ще им покажа аз на тях! За съжаление месец  след  това претърпях нелеп инцидент, при  който си натроших петата на десния крак.

10942529_n

Как разбра за 5kmrun.bg? Няколко мои колеги бяха започнали да идват да бягат, докато аз се възстановявах от контузията. Щом се върнах на работа започнаха да ме увещават да дойда да се пробвам. Въстановяването ми беше бавно и трудно и мина почти година, докато добия психически и физически сили да дойда да бягам, но много се радвам, че го направих.

Какво ти харесва в 5kmrun? Още при първото си участие  усетих прекрасната атмосфера на това събитие и се „зарибих“ страшно. Харесва ми всичко! Харесва ми идеята за такова бягане, което е абсолютно безплатно, същевременно така перфектно организирано. Аз се зареждам много положително всеки път при вида на толкова много хора, станали рано в събота, готови да спортуват и с радост се изправям пред предизвикателството да ги избягам тези 5 км. Не на последно място е статистиката, която всеки от нас получава, както и готините снимки.

11110_n

Как 5kmrun промени твоето бягане? Без 5kmrun моето бягане днес нямаше да го има изобщо. 5kmrun промени не само моето бягане, промени мен самата. Отношението ми и нагласата ми към бягането. До преди да започна бягането си с 5kmrun никога не би ми минало през ум да изляза да тичам, ако температурата е по- ниска от 15 градуса, да не говорим, ако вали дъжд или сняг. До скоро бях категорична, че повече от 5 км никога няма да бягам, сега вече започвам да се изкушавам да пробвам, ще видим…

Какво мислиш за доброволчеството? Давам си сметка, че 5kmrun се крепи на доброволчеството. Радвам се, че не се уморихте да го правите толкова време. Лично аз веднъж се включих и веднъж бягах последен. Това е друг вид емоция, която препоръчвам на всеки да изпита.

10647029_n

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Радвам се, че нито аз, нито който и да било друг няма да е Главен организатор на следващото бягане, защото си имаме Главен организатор, който се справя безупречно с тази работа. Нямам никакви забележки или допълнения. Оставам възхитена и изпълнена с благодарност към това, което правите! Намирам, че организацията е перфектна до най- малкия детаил!

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Смешна мисля, че нямам. Имам 1-2 запомнящи се падания. Също запомнящо за мен беше и участието ми в 3 бягания в рамките на 25 часа. Събота сутрин в Южния парк, събота вечер в Пловдив на Гребната база (много красиво), неделя сутрин XL в парк Врана. Страхотно изживяване! Благодаря ви за всичко това! Радвам се, че ви има и се надявам да правите това още дълго време!

Валя ние също благодарим затова интервю, бъди все така позитивна и зареждаща с енергия:)

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)