5 камаран на седмицата: Васил Илиев

0

Професия/ Работа? Изпълнителен директор в шахматен клуб ЦСКА

Представи се, кажи нещо за себе си? На 37 години съм от град София. Завършил съм Право в Софийския университет, но съм практикувал само няколко години като юридически съветник на бившия външен министър Кристиан Вигенин. В момента се занимавам с другата си страст шахмата, като последователно съм бил състезател, треньор, член на управителния съвет и президент на шахматен клуб ЦСКА. През 2012 година завърших и второ висше образование в Националната спортна академия „Васил Левски” специалност шахмат.

Vasil_Iliev

През свободното си време обичам да чета книги,гледам сериали / препоръчвам SUITS и PRISON BREAK / , както и да бягам разбира се 🙂

От кога бягаш? Започнах да бягам в края на месец юли 2014 година като първото ми бягане беше на 5-те километра в Южния парк. От тогава всичките ми бягания са в рамките на 5kmrun с много малки изключения!

Как разбра за 5kmrun.bg? От един мой приятел Станислав Петров, който в края на юли 2014 година ми беше на гости петък вечерта и спомена, че на следващия ден ще бяга и аз също реших да опитам. За първото си бягане нямах време даже и да си направя регистрация, нямах екипировка и просто взех каквото имам подръка и на старта!

Vasil_Iliev6

Какво ти харесва в 5kmrun? Всичко е много добре организирано, професионално направено! Оттам вече имам много нови приятели, а и настроението винаги е много добро и всичко е много забавно. Всеки път освен резултатите чакам с нетърпение и албумите с снимки! Много ми харесват и отборните бягания както на 5kmrun така и на  XLkmrun , където нашият  отбор МоТивация / Ани Янева, Борислав Бумбаров, Весела Кучева, Виолетка Илиева, Васил Илиев, Деница Коева/ участва редовно и често печели първи места на дългата дистанция, където участваме.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Благодарение на 5kmrun аз започнах да бягам и постепенно научих от приятели  много тънкости за бягането за които даже и не бях сънувал. От лятото започнах да посещавам и Running Academy и благодарение на хората в нея подобрих техниката си на бягане и започнах да се представям по-добре както на 5kmrun така и на XLkmrun.

MoTivacia

Какво мислиш за доброволчеството? Много мои приятели от 5-те редовно се изявяват и като доброволци помагайки по този начин за това хората да се чувстват добре. Доброволчеството е фундаментално за 5 kmrun като се започне от главния организатор и се стигне до самите участници. Мисля, че всеки е хубаво да се включи рано или късно и да опита и това преживяване от „другата страна”. Аз все още не съм бил, но мисля съвсем скоро да го направя и да го съчетая с още една моя страст- фотографията 🙂

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Всичко е много добре направено и този формат ми харесва много, а и последните месеци се направиха много подобрения (музиката и инициативи като аплодирай следващия и т.н ). Лично аз бих направил организирана загрявка 5-10 минути преди старта , която да се води от треньор или опитен бегач, тъй като съм забелязал, че много хора не загряват, което води до занижени резултати и контузии понякога. Загрявката може да е подобна на тази от Running Academy и ако се анонсира в ежеседмичния бюлетин,  мисля че ще се включат доста хора в нея!

Бих експериментирал и със  своеобразен фестивал на цветовете като на определено бягане ще призова по възможност всички да дойдат с тениски в определен цвят . Мисля, че може да се получи доста забавно.

за XLkmrun  бих препоръчал един път в годината да бъде вечерен подобно на този, който бе в Герман през месец септември.

Vasil_Iliev5

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Една от най-забавните случки се случи с мен самия на моето първо бягане. Тъй като не бях бягал от ученическите си години съвсем бях изгубил представа за разстоянията.  След като тръгнах и потичах доста според моите представи малко преди табелката на 1 –вия километър си мислех, че това вече трябва да е финала и останах много изненадан като видях хтабелата:). След което на всеки километър спирах и  ходих по 1-2 минути за да мога някак си да завърша. След това проспах почтия целия ден вкъщи:). Нещо подобно се получи и с един мой приятел това лято, Горан Кръстев, който отскоро започна да бяга на 5 kmrun. Той пък направи силен финален спринт между 3-тия и 4-тия километър мислейки , че  е на Финала пред учудените погледи на бягащите около него:). След което разбира се трябваше да се придвижи полуходейки до истинския финал!

Vasil_Iliev1

Благодарим Васко за това интервю, отделно ще помислим над твоите предложения:)

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)