5 камаран на седмицата: Велина Димитрова

0

biagane po dvoiki s Mitsi

Професия/ Работа? Ръководител проекти Интернет в издателство СББ Медиа АД sbb.bg. Издаваме 12 списания и поддържаме няколко сайта, насочени предимно към дамската аудитория.

Представи се, кажи нещо за себе си? На 38 години съм, не съм омъжена, завършила съм Факултета по Журналистика и масови комуникации на Софийския университет. Родена съм в град Варна и до 19 годишна живеех там със семейството ми и завърших Френската гимназия.

Спортът почти винаги е бил част от моя начин на живот, а през последните 10 години  и правилният хранителен режим. Обичам да тренирам, пътуванията са моята голяма страст. През седмицата ходя на фитнес и на kango jumps, преди тренирах spinning; през зимата карам ски, обичам да плувам, изобщо опитвам се да водя активен начин на живот. Не съм екстремна личност, но обичам предизвикателствата за тялото и духа.

10479144_909681559057444_7196146797509096029_o

От кога бягаш? Бягам от детските си години: във 2-ри клас започнах да тренирам лека атлетика. Харесаха ме за училищния отбор, защото имах впечатляващи постижения на дълъг скок и бягах много бързо на къси разстояния. Училището имаше много добри спортни традиции и изключително всеотдайни учители по физкултура, които се занимаваха с нас, тренираха ни, водеха ни по лагери и състезания, много често печелехме награди. По-късно продължих с отбора по лека атлетика на спортно училище Варна като външен състезател, защото не им достигаха вътрешни кадри. С тях спечелихме републикански шампионат за девойки, когато бях в 6-ти клас. Това е и най-голямото ми постижение в областта на леката атлетика.

Най-интересното е че никога не съм била с афинитет към дългите бягания, това беше най-трудната дисциплина за мен от състезанията и с много зор завършвах на 600 метра, мобилизирах се и давах всичко от себе си, за да не изложа отбора 🙂

Как разбра за 5kmrun.bg? Моят колега и приятел Жоро Атанасов ми разказа за инициативата и ме покани да се регистрирам в сайта и да участвам. Така че знам за 5kmrun.bg още от самото начало. Тъй като не съм от най-ранобудните, успях да дойда на първото бягане чак 2 месеца по-късно. Всъщност първоначално се чудех дали изобщо ще успея да пробягам разстоянието, но си казах: “Сега съм в добра спортна форма, защо пък да не опитам”. И се получи – като любовта от пръв поглед – веднага се запалих 🙂

10494993_909657145726552_931650484603462371_o

Какво ти харесва в 5kmrun? Всичко ми харесва 🙂 Това че е в парка най-много ми харесва, харесват ми трасетата в  градовете на 5kmrun и в състезанията на XL kmrun, защото са много разнообразни. По-интересно е да бягаш в парка, отколкото на стадиона. Разбира се харесва ми и атмосферата, която се създава на самите бягания, новите познанства и приятелства, които се завързват с другите участници. Когато отивам на 5 км run знам, че ще прекарам много добре, ще бъда сред приятели и това е един страхотен старт на съботния ден.

Харесва ми също така, че се измерва времето и има състезателен характер, защото това ме мотивира да полагам усилия, за да подобря времето си и да съм във форма.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Много съм благодарна на 5kmrun и неговите организатори, защото благодарение на тях, преоткрих отново удоволствието от бягането. През последните 7-8 години не бях бягала повече от 2 км и то най-вече на пътечката във фитнеса , а ето че вече имам 40 бягания на 5 км и се оказа, че ми харесва 🙂

s Mitsy final

Какво мислиш за доброволчеството? Мисля, че доброволчеството е висша форма на алтруизъм, както и голяма добродетел, за тези, които го правят. Възхищавам се на хората, които работят про боно за кауза. Носи огромно удовлетворение да виждаш резултатите от усилията, които си положил, за да зарадваш другите. Лично аз искам да се включвам доброволно в повече инициативи, които работят за добра кауза, стига да мога да отделя от времето си. Участвала съм в доброволни почиствания на река Струма с еко регата, от няколко години журирам доброволно в един ежегоден уеб конкурс. Разбира се има още какво да се желае в тази посока. Нека всеки, който има възможност да подкрепя инициативите на 5kmrun, защото това е една кауза, която си заслужава.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Нищо не бих променила, всичко много ми харесва и смятам, че главният организатор и неговият екип се справят перфектно с това. Искам да благодаря на главния организатор и семейството му, че правят възможно 5kmrun & XLkmrun за нас участниците, за усилията, които полагат в подкрепа на свободното бягане и развиват тази култура у нас. Според мен подобни проекти трябва да се подкрепят от държавата, чрез съответните институции, да им се дава по-голяма гласност в медиите. Все пак физическото здраве и добрата форма допринасят и за по-пълноценния и дълъг живот на хората.

Velina ski Borovets

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Миналата година, когато имаше бягане по двойки и аз бях в доста добра форма, бягах с един приятел, който също е редовен участник на 5kmrun, но точно тогава  не беше в най-добрата си форма. По време на бягането аз се опитвах да се съобразявам с неговото темпо, но го издърпах все пак да завърши почти с моето време, като дори успя да си подобри личния рекорд. Въпреки че му беше доста изморително, не ми се разсърди за по-бързото темпо, за което му благодаря 🙂

Вени благодарим за това интервю и продължавай да преоткриваш нови удоволствия, както твоето бягане… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)