5 камаран на седмицата: Велко Герасимов

0

Професия/ Работа? Завършил съм Техническият Университет София със специалност „Електронна Техника“.

За моя радост работя това което съм учил. Имам фирма която се занимава с ремонт на мобилна и друга елетронна техника.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Велко Герасимов от София – женен с двама сина, едно куче и две водни костенурки.

Интересувам се от ветроходство и при удобен случай гледам да го практикувам. Обичам морето и гледките които може да ти предложи когато е благосклонно:) Обичам да пътувам, книгите, музиката, спорта. Приятелите ме познават като човекът на който всичко му харесва 🙂 Мечтая да преплавам Атлантика.

От както започнах да се включвам и в XLkmrun и други  планински бяганията взех да се заглеждам и по планините 🙂

От кога бягаш? При мен се получи малко като „Всяко зло за добро „. Както казах обичам спорта и до преди 2 години се занимавах може да се каже доста активно с тенис на корт. Получих не безизвестния „тенис лакът “ и трябваше да почивам няколко месеца. Но как се седи на едно място 🙂 Тогава се качих за първи път на бягаща пътека и за моя изненада открих, че 800метра са една много-сериозна дистанция. От тогава започна борбата ми със себе си и не спира до днес 🙂

След 6 месеца вече беше и моето първо бягане в 5кмрън.

Какво ти харесва в 5kmrun? Харесва ми това, че на едно място са събрани токова много-хора които са там за да са заедно в нещото което ги прави щастливи. От там идва и атмосферата ,усмихнати лица. Всичко е толкова позитивно, че чакаш с нетърпение следващата събота. Състезателния характер също присъства което го прави още по интересно.

Казано иначе всичко което е там ми харесва.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Като цяло моето бягане се изгради в 5kmrun. Направи ме по организиран, системен, търпелив но най-вече ме направи по смел. Смел да вярвам, че мога и повече. 5kmrun е моят коректор къде съм и как се справям в бягането.

Какво мислиш за доброволчеството? Възхищавам се на хората които се включват като доброволци! Длъжник съм им! Надявам се скоро и аз се включа.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Организацията е перфектна! Всичко си е на място! Страхотни сте и добре, че ви има! Сега и чая идва… 🙂

Личен успех или постижение с което се гордееш? Относно спорта за сега имам два полу маратона с които се гордея както и множество планински бягания. Истината е, че не ми се вярваше, че за толкова кратко време ще мога да участвам и завърша тежки бягания като НДК-Черни връх, Трявна ултра (23 км за сега).

В личен план се гордея, че успявам да съчетавам работа, спорт, семейство. Успях да убедя моята съпруга Красимира, която е вече редовен и страшно запален 5кмрънец. От както се захванах с бягането разбрах с пълна сила какво е апетита да идва с яденето. Така, че се надявам да имам поводи да се гордея и с други постижения.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? На мен ми е забавно всеки път когато съм сред тези прекрасни хора!

Бат Велко благодарим за това интервю, с пожелания за гордост и нови постижения… 🙂

5kmrun

 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)