5 камаран на седмицата: Виктория Данова

0

Професия/ Работа? Счетоводител съм. Като цяло звучи много скучно, но аранжирано с много спорт в останалото време, успявам да постигна един добър баланс.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Виктория Данова на 27г. Както разбрахте, седя пред компютъра по цял ден, и понеже това е в абсолютен противовес на моята личност и характер, затова времето извън офиса запълвам максимално със спорт. Тренирала съм синхронно плуване около 11 години, а след това не се отделих за дълго от водата и продължих да се занимавам със свободно гмуркане (freediving). Понеже често се бърка каква е разликата между скуба дайвинг (scuba diving) и фридайвинг (freediving), нека уточним, че скубата е гмуркане с бутилки с въздух, а при свободното гмуркане се гмуркаш само на един дъх. Към днешна дата мога да се похваля, че държа няколко национални рекорда в различните дисциплини във фридайвинга и имам амбиции да завзема нови върхове през тази година. Извън водата обичам много други спортове , като наблягам на бягане и колоездене напоследък.

От кога бягаш? Започнах да бягам преди една година някъде. 5кмрън всъщност допринесе, да не се откажа от този спорт, а напротив, дори да засиля обичта си към него. Никога преди не съм обичала да бягам, не бях успявала да стигна до момента, в който ти е приятно, докато тичаш. Винаги съм отричала, че има такъв момент. Но ето, че сега смело мога да заявя, че е възможно да изпитваш удоволствие, докато бягаш и че това е като наркотик, към който се пристрастяваш бързо.

Какво ти харесва в 5kmrun? Много неща.. Харесва ми, че е всяка събота, независимо дали е празник, дали е студено, дали вали. Харесва ми, че освен спортно събитие, то се е превърнало в място, където просто отиваш, за да се видиш с приятелите си.

5кмrun e събитие, което е абсолютно постижимо за всеки един от нас, независимо с каква подготовка и в каква физическа форма е. Достатъчно е да се озовеш веднъж в парка и да усетиш невероятната атмосфера… след това 5кмrun става част от твоя живот!

Как 5kmrun промени твоето бягане? По-важното е, че благодарение на 5кмрън всъщност, аз започнах да бъда редовна в бягането. Но освен това поражда и доста мотивация в мен да си подобрявам времето всеки следващ път.

Какво мислиш за доброволчеството? Подкрепям го с две ръце! Винаги бих помагала за една такава страхотна кауза !

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Абсолютно нищо! Фактът, че всяка събота, без пропуск , събитието е повече от успешно и броят участници расте непрекъснато, говори за една страхотна организация.

Какво представлява Успехът за теб? Успехът за мен означава да си щастлив. Означава да си постигнал равновесие и да живееш в хармония със самия себе си. Разбира се да достигнеш дадени цели и да се бориш за тях докрай, също считам за успех.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Хмм… толкова много случки е имало, които са ме карали да се смея и да се усмихвам, че е трудно да избера само една. Но няма да забравя никога, на първото ми бягане, когато пет километра за мен означаваха нещо толкова много, как около третия километър двама бащи ме задминаха, бутайки количките с децата си … И то така ме задминаха, че аз бях като статуя до тях , която просто не помръдва, а аз всъщност си мислех, че бягам хаха. Мисля, че тази случка ми донесе и една голяма доза мотивация  🙂

За финал бих искала да ви пожелая много успех и да продължавате да бъдете виновници за толкова много съботни усмивки и смях в парка  🙂

Вики благодарим за това интервю, пожелаваме ти нови и още по-дълбоки подвизи във фридайвинга, а и не само там:)

5kmrun:)

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)