5 камаран на седмицата: Владислав Серафимов

0

Професия/ Работа? – топлотехник, работа – търговец на дребно, хоби – ремонт на авточистачки.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Владислав Серафимов, на 45г.,от гр. София, щастливо женен от дълги години, с порастнали, но не съвсем деца – син на 15г. и дъщеря на 12г. Обичам да спортувам от малък, да правя преходи по красивите ни планини, а последните две години преоткрих СПА центъра в Кюстендил.

От кога бягаш? Бях на 6-7 години, когато сестра ми ме заведе в залата на стадион Септември. Закрита писта с тартанова настилка, завършваща с пясъчен трап за дълъг скок, а в другия край бяха огромните дюшеци за висок скок и скочището за овчарски скок. Омаян от тази предлагаща вълшебни местенца зала от 1-ви клас записах да тренирам лека атлетика. После беше баскетбол, волейбол, футбол. Сега на „зрели” години бягането си остана естествено средство за тонус и добро настроение.

Какво ти харесва в 5kmrun? Най-напред искам да благодаря на Сашко – само истински приятел ще те доведе на 5км рън да бягате в парка! Иначе всичко си ми харесва при вас – трудолюбивите организатори, прекрасните трасета в Южен и Западен парк (Пловдив, Варна и Бургас – знам че и вашите са отлични), тематичните бягания и тези с кауза, спонсорите, които помагат да ви има всяка седмица, но най-вече (не)редовните участници. Топли, усмихнати, позитивни !!! Енергията отделена от тях при всеки съботен старт зарежда с отлично настроение почивните дни, дори и понеделника…

Как 5kmrun промени твоето бягане? От „Лудите на стадиона” станахме „лудите в парка” (На -17 градуса и преспи сняг 130 човека „бягат” 5 км.) Във филма хората се надпреварваха за съкровище, а ние знаем че нашето ни чака всяка събота в парка! В личен план престанах да се надбягвам с часовника, а открих и се наслаждавам на бягането за „тонус”.

Какво мислиш за доброволчеството? Респект и уважение за всеки доброволец. Вие сте основна брънка във веригата 5км рън. Благодаря Ви!!!

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Организацията на съботните състезания е стегната и отлична, всяка година въвеждате разни подобрения – молодци! Във връзка с предишния въпрос – не може ли да се помисли за символ и фанелка почетен доброволец, по подобие на почетния легионер. Така де – скромността трябва да краси  човек, който дава без да чака насреща.

Личен успех или постижение с което се гордееш? През 2017 г. направих 45 съботи и 9 XL-а. Надминах очакванията си, а се оказа не толкова трудно както изглеждаше в началото на годината. Пожелавам на всички 5км рънци да са здрави и с постоянство да постигнат удовлетворяващи резултати.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? За мен всяка събота е работен ден и бях много изненадан веднъж, че в парка не се събра обичайната тълпа – поради официален работен ден бягането се проведе в неделя. Оттогава следя по-редовно бюлетина на 5км рън, което не ми попречи при смяната на зимното време да дойда с 1 час по-рано (аз и още шестима). Добре че Жоро Атанасов и Светльо си ни знаят какви сме заплеси – и те бяха там, че и време ни засекоха. Друг път опитах да се чекирам с тагче на Billa – не ми се получи… За финал – една неделя семейството пътува за село без мен – XL в двореца Врана не е за изпускане. Пристигнали там попитали жена ми „къде ти е Владко?”, а тя изстреляла „как къде – бяга!”. Мъдрия дядо Сашо дръпнал от лулата си и попитал „Защо?” При мен всеки път е различно, а при Вас???

Благодарим ти Владо за това интервю, не се спирай, знаеш защо… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)