5 камаран на седмицата: Върба Донева

0

Професия/ Работа?     Пенсионерка

Представи се, кажи нещо за себе си?  Здравейте, казвам се Върба Донева от Пловдив и съм една щастлива и горда майка, баба, а вече и прабаба, заобиколена от много деца и внуци.

От кога бягаш?  На 66 години съм и вече бягането е мое хоби. Занимавам се с това малко повече от 3 години, като първото ми бягане е с 5kmrun и от там се запалих. Сега с радост споделям всички бягания със семейството си, като използвам тази възможност, да сме по-често заедно.

Какво ти харесва в 5kmrun?  Харесва ми това, че се срещам с много по-млади хора от мен самата, което ми дава енергия и ме изпълва емоционално. Тук на 5kmrun всички сме си приятели и годините ни не са фактор, нещо повече – ние сме едно голямо семейство, което винаги се подкрепя. Също много ми харесва и това, че се събираме във всякакво време през цялата година, което още веднъж показва наличието на тази силна връзка.

Как  5kmrun промени твоето бягане?  Благодарение на 5kmrun открих, че бягането ме зарежда и това ме накара да го обикна. Чувствам се много по-добре, след всяка изминала събота.

Какво мислиш за доброволчеството?   Това е прекрасно нещо във всичките му аспекти. Благородно е да отделиш малко време и внимание, за да накараш някой да се усмихне. Силно приветствам доброволчеството в спорта и конкретно в бяганията, защото подкрепата по време на едно дълго бягане е наистина безценна.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa?  Не мисля, че има какво да се промени. Може би бих опитала да намеря повече доброволци, макар че 5кмрънците винаги си помагаме взаимно и след първите няколко финиширали, задачите вече са разпределени – на всеки по нещо.

Личен успех или постижение с което се гордееш?   С какво да се похваля, то на тези години няма как да съм от добрите бегачи, но може би това, че преди три години не можех да си представя, че ще избягам едни 5км, а сега вече спокойно бягам 10-15 км. Миналата година успешно завърших 15 километровото трасе Русе-Гюргево, то това за мен си беше голямо постижение! Друг личен успех (за моя голяма изненада) беше, когато стигнах до 2-ро място във възрастова група над 45 г. на дистанция 10,5 км в Стара Загора. Всичко това е благодарение на страхотната инициатива 5kmrun.

Коя е най-смешнатаили забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Всяка събота си е забавна и има по някоя смешна и приятна случка, така че няма как да определя нещо конктретно.  Приветствам всеки, който желае да дойде и да види сам, че всяко бягане усмивките не падат от лицата ни.

Искам най-сърдечно да пожелая на цялата организация на 5kmrun, да продължават по същия начин да се развиват и разпространяват на други места, за да има повече нови хора, които да се включват и да заобикват бягането като мен.

Благодарим ти бабо Върба за това интервю, ти си пример за това, че човек може да спортува на всяка възраст и това да го прави щастлив. Пожелаваме ти здраве, успех и още нови приятели на 5kmrun:)

5kmrun

 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР