5 камаран на седмицата: Георги Крумов

0

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Георги Крумов, на 22 години съм и идвам от Варна. Завършил съм Математическата гимназия там. В момента уча журналистика в Софийския и обитавам всемогъщия Студентски град.  В свободното си време обичам да спортувам или да гледам мачове. Обичам и да готвя и да ям.

От кога бягаш? Бягам от точно 1 година (и няколко дни). За пръв път дойдох на 28 септември 2013 на 5kmrun и за тази една година съм пропуснал само /цели 3 съботи. Преди да започна да бягам съм тренирал доста други неща, но с бягане не съм се занимавал.

Как разбра за 5kmrun.bg? Стана случайно (както стават хубавите неща). Бях на откриването на учебната година в СУ и се заприказвах с моя приятел и колега Явор Цветанов. От него разбрах за тази страхотна инициатива. Тук е моментът да му благодаря и да го поздравя за 50-те бягания, които той направи в началото на септември.

Какво ти харесва в 5kmrun? Ако кажа всичко, ще е малко. Като започна с чудесното начало на уикенда и това, че след бягането се чувствам пълен с енергия, мина през страхотната организация и завърша с изключително позитивните и симпатични хора, с които свикнах да се виждам в съботните сутрини.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Направи ме по-бърз и по-издръжлив. Когато дойдох за пръв път преди година бягах петте километра за над 26 минути, дори един път за над 28. На финала ми беше лошо, особено първият път.  А бягах с все сили. Сега е много, много по-различно.  Когато се тътря давам време около и под 22 минути. Дори наскоро слязох и под 21 минути. Това ме стимулира да продължавам да тренирам и да свалям още от рекорда си.

Какво мислиш за доброволчеството? Всички доброволци са страхотни и съм им дълбоко признателен за това, което правят. Надявам се да имат желание и енергия да продължават да го правят, за да ни помагат на нас бегачите.  За съжаление аз все още не съм бил доброволец, но може би в скоро време ще мина от другата страна на старт-финалната линия.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Вероятно нищо. Може би единствено бих добавил по една табела на всеки половин километър. След 50 и няколко бягания аз лично вече нямам нужда от такива допълнителни маркировки, но за начинаещите бегачи смятам, че ще е от полза.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Със сигурност е свързана с цветното бягане, което беше в края на април. Това беше невероятно изживяване и се надявам да се повтори и през следващата година. Да се оклепаш до уши с боя определено вдига настроението, а истински забавно бе на връщане от бягането, когато с приятелите ми Елия и Тишо се прибирахме с 94. Хората ни гледаха ммм… странно.

И накрая за бонус въпроса ще отговоря с бонус събирането в неделя. Рънинг академията е нещо страхотно и се надявам на нея да идват все повече хора. Лекторите са хора, от които има много какво да се научи, особено за такива любители на спорта като мен, които винаги са го харесвали, но никога не са го практикували на най-високо ниво.

Благодарим ти Жоро за това интервю и продължавай да се забавляваш с нас, до събота…

5kmrun.bg

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)