5 камаран на седмицата: Георги Манолов

0

Професия/ Работа? Юрист по образование, работя в Комисия за защита на конкуренцията.

Представи се, кажи нещо за себе си? На финала на възрастова група до 40. Женен и татко на момченце. По принцип се числя към голямата хасковска група в 5кмран.

Откога бягаш? Бягането не ме е привличало като самостоятелен спорт. Предполагам, защото от вън момента игра някак си липсва, не се усеща толкова силно (като при футбола и тениса, например). От вътре също е доста индивидуално (самотно) изживяване, но май в това е чарът. Та, започнах да бягам година след операция на коляното, като част от възстановяването ми. Доведе ме Ст. Янев, благодаря му! Хареса ми, зарибих се, поставих си цели и след около 9 месеца направих заветното бягане под 20 минути с цената на много тренировки. Сега обръщам повече внимание на други спортове, които изискват друг тип натоварване. А, да, искам да се похваля и за Витоша 100, където за жалост носех чипа си в чанта на кръста и нямам официално класиране, но финиширах за 12:30 (държа да отбележа).

Какво ти харесва в 5kmrun? Добрата, неаганжираща и безплатна организация трябва винаги да се уважава. Когато някой прави нещо за това ти да си изкараш добре, без това да ти коства нищо, просто се възползвай. Еееееее пък ако можеше и някои други хора да си вършеха така добре работа (дори когато им се плаща)…

Как 5kmrun промени твоето бягане? О, то го създаде, както стана ясно. Започнах наистина да тренирам бягане. Приятели ми дадоха някакви съвети, програми, упражнения. Аз си ги модифицирах, съобразно тренировъчния ми терен – Парк Кошарите и небезизвестната ул. Монцата зад Американското. Мисля, че упражнението, което най-много ми помогна, е 4х500 на макс с 1 мин. почивка. И така до 19:35 – много съм доволен. Но честно казано оценката ми за стил е  все още „много зле“.

Какво мислиш за доброволчеството? Нещо, което е в програмата ми? Не може само да се взема … категорично!!!

Ако ти си Главният организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Моята препоръка е в програмата на сайта „Предстоящи събития“ да има винаги час, а може и линк към трасето.

Какво представлява Успехът за теб? Биха казал, че успехът е, когато си се подготвил добре и успееш да дадеш всичко от себе си, да се раздадеш, както се казва, но трябва подготовка преди това. Ето и една актуална философия: Успехът е да имаш възможно най-много щастие, това се постига чрез любовта. „Любов=успех“, завършва Пепе Имас, духовният гуру на Новак Джокович.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? На най-забавното бягане, разбира се – финалния скок. Така исках да изпреваря Вълчо, че за малко да го прескоча на финала.

Вместо финал: Много се изненадах, когато открих, че съществува толкова силна бегаческа общност. Тя е доста по-различна от другите спортове и неочаквано за мен е много организирана, единна и силно мотивирана. Страхотно е да усетиш тази атмосфера. Наистина вярвам и почувствах, че бягането обединява и възпитава в модерна, демократична и съзидателна посока. Винаги ми създава настроение, когато виждам тичащи хора по улиците … и искам да ги поздравя. На нас, на България са нужни повече хора, които тичат, а не бягат…

Георги, благодарим за това интервю, запази винаги това настроение, поздравявай бегачите и „аплодирай по-бавните“…:)

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР