5 камаран на седмицата: Георги Тодоров

0

Професия/ Работа? Шлосер, в момента безработен

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Георги Тодоров и съм на 52 години. Обичам бягането, другият спорт, който много харесвам е Ръгби, а моята най-голяма страст е Рок музиката.

От кога бягаш? Започнах да бягам, когато бях на 26 години и до ден днешен не съм спирал да бягам активно вече 26 години.

Какво ти харесва в 5kmrun? С 5kmrun започнах преди година и половина. Харесва ми самото състезание, защото имам състезателен характер, който бях позабравил, но 5kmrun ми го върна. Най-много ми харесва напрежението на старта, което ме връща в младежките ми години и ме кара да се чувствам млад.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun подобри моите резултати, благодарение на конкуренцията. В началото, когато започнах бягах за 26 мин, а сега стигнах до резултат от 21,35 мин, което смятам, че е добър резултат за трасето в западен парк, което според мен е по-трудно от останалите трасета,на които се провежда състезанието.

Какво мислиш за доброволчеството? Според мен доброволчеството е ценност и традиция призната и оценена  от обществото. Да си доброволец е престижно.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Не съм бягал на другите трасета, не знам каква е организацията там, но за мен организацията в западен парк е на ниво и не бих променил нищо.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Спрях алкохола преди 26 години, благодарение на бягането, което за мен е лично постижение, с което се гордея.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Моята случка е по-скоро интересна. Една пролетна сутрин, до като отивах за крос в парка се разминах с едно кафяво куче, обърнах се да го погледна, а и то ме гледаше и реши, че ще тръгне с мен. Заедно пробягахме 20 км, когато се прибрах вече го бях забравил, но кучето на другата сутрин пак беше там и пак тръгна с мен. На следващата сутрин му купих храна и го кръстих Рашо. След няколко дни разбрах, че е женско и затова го преименувах на Рашка. И така в продължение на 6 месеца, Рашка всяка сутрин бягаше с мен, до като една есенна сутрин изчезна и от тогава не съм я виждал. Така и не разбрах от къде дойде, както и не разбрах къде отиде. Искам и да отбележа, че Рашка има няколко старта с 5kmrun.

Благодарим ти Жоро за това интервю, успехи!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)