5 камаран на седмицата: Гергана Малчева

0

Професия/ Работа? Завършила съм рехабилитация. От скоро съм дипломиран био технолог, но в момента съм военнослужещ от състава на Българската армия.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Гергана Малчева, почти на 41 години. Родена съм и израснала във Велинград, но сега живея в София. Имам две прекрасни дъщери – на 9 и  на 16 години, които искам да привлека към бягането, но засега само малката поддава. 🙂

Обичам индивидуалните спортове – плуване, ски и …бягане. Тичам винаги, когато имам възможност, не отказвам и компания.

От кога бягаш? Откакто се помня. Като дете тренирах лека атлетика, плуване, биатлон – спортове, при които бягането е основен елемент от подготовката. След това имаше период, в който бях поизоставила бягането, но от около 2 години благодарение на  5kmrun бягам редовно основно за удоволствие, но апетитът идва с яденето…

Какво ти харесва в 5kmrun? Постоянството, атмосферата – усмивките в събота сутрин , това че всеки път има все повече хора събрани от една обща страст – бягането.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Както казах и по-горе с регистрирането ми в 5kmrun започнаха и по-сериозните ми бягания. Започнах постепенно да увеличавам дистанциите и съвсем естествено се появи състезателния елемент – стремеж към подобряване на постиженията на 5, 10, 15, 20 км.

Какво мислиш за доброволчеството? Да даваш от себе си нещо, за да може някой друг да се почувства добре заслужава единствено и само уважение. Доброволчеството тук е една от най-важните неща. Признавам, че досега не съм била доброволец, но с удоволствие бих го направила.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Организацията е чудесна. Може би посоката на бягане трябва да се обръща по-често – според мен по-лесно се бяга по широките алеи, докато колоната още не се е разредила. А и през лятото няма да е зле последните километри да са на сянка.

Какво представлява Успехът за теб? За мен успех е, когато въпреки трудностите и препятствията не се отказваш да преследваш мечтите и целите си и в крайна сметка да ги постигнеш.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Конкретна случка не се сещам, но да видиш в събота сутрин стотици усмихнати лица, да се пошегуваш с някой, да потичате заедно и да си побъбрите определено прави живота ни по-забавен.

Гери благодарим ти за това интервю, не спирай да следваш мечтите си… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)