5 камаран на седмицата: Гико Копев

0

unnamed (11)

Професия/ Работа?  Програмист. В момента безработен такъв.

Представи се, кажи нещо за себе си?  Казвам се Гико на 29 години. Да това е истинското ми и пълно първо име, не прякор, не галено или артистичен псевдоним. Понеже не е от популярните имена повечето хора приемат, че това е прякор и понякога и години по-късно ми се налагало с помощта на лична карта, да ги уверявам, че не е.

От кога бягаш? Фен съм на разнообразното спортуване. Но въпреки че доста спортове ми доставят удоволствие не ме бива в повечето. Освен липсата на координация м/у крайниците ми, доста бързо ми свършваше и въздуха. Издръжливостта винаги ми е била проблемна и за това един ден преди 2-3 години реших да променя това и да почна да тренирам за подобрението й. Как? Еми с бягане.

unnamed (9)

Как разбра за 5kmrun.bg? Бях почнал от скоро да бягам на пътечка в кварталния фитнес поради липса на паркове в квартала ми. Бързо разбрах, че пътечката не е за мен и търсех алтернативи. Съквартиранта ми беше чул за отскоро стартирало организирано групово бягане в Южния парк и решихме да видим какво представлява. Отне ми около половин час с многократни почивки да завърша първото си бягане, но веднага разбрах, че съм открил нещо, което ми харесва.

Какво ти харесва в 5kmrun? Доста неща. На първо място това, което го отличава от останалите организирани аматьорски бягания – достъпността и свободата. Няма нужда да гониш контролни времена, да плащаш такси или дори да си се регистрирал предварително. Може да бягаш с количка, куче или на ръце ако искаш. Възможността да гледаш на 5кмрън не като състезание, а като просто бягане в парка с приятели е най-силната му страна.

unnamed (8)

Как 5kmrun промени твоето бягане?  Понеже започнах да идвам на 5кмрън малко след като бях започнал да бягам, то не го промени, а го изгради. Тези нагледно малки 5 км на седмица, бяха основата на която се изгради моята любов към бягането. Полека лека издръжливостта ми се подобри, започнах да участвам и в други организирани бягания, дистанцията и трудността на терена почнаха да се увеличават – завърших първия си полумаратон, първото си планинско бягане, първия си маратон. Тази година дори участвах и на планински ултрамаратон, и всичко това тръгна от едно бягане в парка.

Какво мислиш за доброволчеството? Хубава инициатива. За сега не съм бил доброволец но се надявам скоро да бъда.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Ами качеството е на такова голямо ниво че се сещам само дреболии. Например бих сложил един голям видим хронометър на финала. Освен че би дал известно чувство за професионализъм, би било добре за участници които не си засичат времето, да разберат веднага за колко добре са бягали – вместо нетърпеливо да чакат излизането на резултатите. Също така, бих учестил различните „нестандартни“ бягания на които съм фен – нощни, с пейсъри, благотворителни и др.

unnamed111

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Сигурно е имало много такива, но аз съм от хората който не помнят вицове нито конкретни забавни случки 🙁 Но знам, че дойда ли винаги ще ми е забавно.

Гико благодарим за това интервю! Жалко, че не помниш забавни случки, но по-важното е, че ти самият се забавляваш – продължаваш да го правиш с  нас…:)

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)