5 камаран на седмицата: Деница Коева

0

Професия/ Работа? Заместник-директор в компания за обслужване на клиенти

Представи се, кажи нещо за себе си? Деница Коева, на 33 години (скоро на 34:)), от Стара Загора. Завършила съм Техническия университет в София, специалност електроинженерство. Харесвам различни видове спорт, обожавам планината , а френския и английския езици са ми страст. Въпреки, че се справям добре с управление на процеси, в последно време се интересувам много и от емоционална интелигентност, когнитивна психология.

От кога бягаш? Ами ако трябва да съм честна, от може би от 7-8 годишна, защото не помня да имах фаза на вървене тогава. В момента, който прекрачех прага на къщата на баба ми хуквах да бягам. Иначе сериозно от година и 9 месеца, като това беше моя начин да започна да се справям със стреса. Сега бягам за тонус, за да подобрявам постиженята си, за повече енергия и просто, защото мога.

1622785_10152624156083386_1077963461418416156_n

Как разбра за 5kmrun.bg? Ами по случайност. С баща ми бягахме една събота, още в началото на моята  бегаческа кариера и за първи път слязох чак до паметника с птиците (виреех в по-горната част на парка). И завивайки по една от алеите до паметника, Бай Гроздан (Станоилов) ми тикна в ръката една визитка. Бях заета да бягам и нямах време да я изхвърля. Като спрях я погледнах и се учудих, че е нещо интересно и полезно. Още следващата събота бях на линия.

Какво ти харесва в 5kmrun? Ох, всичко. Гордея се с 5kmrun. Харесва ми атмосферата, изпълнена с енергия, усмивки, позитивизъм, това да срещам много хора , които  водят активен начин на живот. Харесва ми , че го има в четири града. Смятам това за едно голямо постижение. Харесва ми  Running Academy, като идея по-опитните да споделят с начинаещите  различни преживявания и съвети за подготовка. Харесва ми чая през зимата :), снимките, всички инициативи. Абе направо обожавам 5kmrun! Харесва ми, че е безплатно и лесно, че има лесно разбираема статистика, че има награди стимулиращи постоянството. Харесва ми, че е семейно начинание. Виждайки всякакви хора да бягат ме радва изключително много, но съм силно впечатлена от най-възрастните и от младите майки. Защото е толкова лесно да не направиш усилието рано сутрин в събота.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Очаквам съботата с нетърпение, за да стана рано и да отида да бягам с моите съмишленици. Мотивира ме да говоря за бягането с всякакви хора и се радвам , че можах да приобщя някои за кратко, други за по-постоянно. Накара ме да си поставям цели. Преди една година и 9 месеца, тези 5км бяха немислими за мен. Сега често са едно мъчително (няма да лъжа), но винаги удовлетворяващо бягане. Накара ме да се заинтересувам как да подобря резултата си, да потърся как се тренира за по-дълги  дистанции. Дисциплинира ме. Аз лесно се отегчавам, и съм направо изумена, че интереса ми към бягането не само не намаля, а се увеличи. Мисля, че нямаше да е така без 5kmrun. Благодаря ви!

10418878_10152334698368386_2307401827875326554_n

Какво мислиш за доброволчеството? За самата организация на събитието доброволчеството е жизнено важно. Аз съм била доброволец 3 пъти. Страхотно е, защото можеш да си полезен и на другите освен на себе си. Защото най-накрая видях най-бързите и видях, че те се раздават до край и финишират често напълно изтощени. Абе готино е да дадеш една усмивка на всеки, който е положил усилие да пробяга 5км. Пак ще съм доброволец. Благодаря на всички, които са от постоянните.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Ами това, което ми хрумна  е да минем някой път трасето на обратно. Адски ми хареса това с бягането по двойки, както и това с пейсърите. Бих предложила на първите, след като финишират, да тръгнат обратно по трасето донякъде и да окуражават нас по-бавните.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Ами може би още първото ми бягане, на което типично в мой стил закъснях и вайкайки се все пак реших  да стартирам. И друга случка, миналата година през юни бях довела група от 10-на колеги да бягаме благотворително и докато обяснявах на английски на мой колега да внимава на паветата (около езерото точно преди 4-ти км) , че е хлъзгаво, пред нас една девойка се подхлъзна и падна. И ставайки измрънка,сърдита на себе си : „а току що предупредиха да внимаваме”.

12523198_1290584044300525_7889508933159660723_n
За финал от мен: Бих искала да предложа на всяко тримесечие да правим благотворително бягане. Можем да си поставяме определени цели за всяко такова бягане – брой участници,сумарно време, брой подобрени рекорди и т.н., за които спонсорите и/или дори компаниите, в които работим да даряват средства(според постигнатото от нас) за кауза, която сме избрали.
Дени благодарим за това наистина впечатляващо и запленяващо интервю,продължавай да бъдеш все така енергична и палеща бегачка…:)

*Ние пък ще разкажем една забавна случка с Дени от 5kmrun:)

Дени е известна със своя финален спринт, на който винаги се раздава докрай, даже с него тя успя да спечели „Обиколката на екватора“ и чифт маратонки от adidas, като изпревари в последният момент друг участник от Варна!!! В началото все още нямахме коридор след финиширане и събирахме участниците из целият парк, за да им дадем тагчетата…:) Когато сложихме коридора, всичко си дойде на мястото с изключение на Дени, която стремглаво и с много спортен хъс започна да изпреварва участниците в коридора – чак до човека с таговете…:) На един от поредните й коридорни слаломи я попитах: „Дени, защо изпреварваш хората след финала, не е честно?“, а тя ми отговори: „Ами то финала не е ли там където се раздават таговете?!!?!“ 🙂

жс:)

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР