5 камаран на седмицата: Десислава Джолова

0

Професия/ Работа? – Ученичка съм, тъкмо завърших 10. клас в ПГПНЕ „Гьоте” гр. Бургас.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Десислава Джолова, на 17г. съм от град Бургас.  Винаги съм била от по-спортния тип момичета, но никога не ми се е отдавало да бягам – все се задъхвах, все не издържах повече от километър – докато не станах постоянна.  (Това е ключът към всичко!)

Тези, които ме познават, знаят що за личност съм (от избухливите 🙂 ), и затова се налага да изразходвам енергията си по всякакви начини – най-често с бягане. Освен това в свободното си време обичам да играя басктебол, да пътувам и да се забавлявам. За мен най-важно е човек не само да харесва това, с което се занимава, но и да го прави уверено и със замах!

От кога бягаш? Бягам от около 4 години, като целта ми в началото беше далеч по-различна от сегашната. Исках да изглеждам по-добре, но като не видях светкавичен резултат се отказах. По-късно отново реших да се пробвам, но този път с идеята да стана по-издръжлива и ето че ефект имаше. Бягала съм и в дъжд, и в сняг, и в жеги – както всеки друг сериозен бегач, всички сме калени 🙂

Какво ти харесва в 5kmrun? Най-хубавото нещо в организираните бягания 5kmrun са хората, които участват – в подготовката и в самото бягане. Атмосферата е по-различна, когато знаеш, че има хора заедно с теб, които я си говорят, я се борят за рекорди. Да не забравяме и фотографите, които улавят всяка емоция на финала!

Как 5kmrun промени твоето бягане? Откакто започнах да посещавам 5kmrun напреднах значително в бягането. Веднага давам пример – от 34-35 мин. и с няколко спирания свалих до 27:34 мин.

Дори през седмицата да не намеря време за тренировка, съботата задължително идвам, по навик. Така смело мога да кажа, че 5kmrun ме е научило на постоянство и дисциплина. Освен това хората там ми показаха, че не е важно колко напред си в класацията, нито дали физиката ти позволява да поставяш рекорди, а това да си здрав и да се чувстваш добре.

Какво мислиш за доброволчеството? – Като изключим участниците, зад всяко мероприятие стоят организатори. Без доброто желание и ангажираността на екипа на 5kmrun сутрешното съботно бягане щеше да е само мит, особено за тези, които обичат да си поспиват. Благодарим ви!

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Засега няма нещо, което не ми харесва относно организацията на бяганията, така че не бих променила нищо. Но имам едно желание от доста време – би било много хубаво, ако има бягания XLkmrun и в нашия район, тъй като няма как по-малките да се придвижваме до София, а на мен лично много ми се иска да участвам 🙂

Личен успех или постижение с което се гордееш? Освен новия си рекорд, който споменах по-горе, повод за гордост е и издържаният ми шосеен пробег по случай Никулден в гр. Бургас миналата година. Разстоянието е 13-14 км., времето не го помня точно, а и то не е много за хвалба, но фактът че издържах психически ме прави повече от горда със себе си.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? О, има много случки, за които се сещам с усмивка. Една обаче ми е останала в съзнанието. Тъй като пролетта и особено есента са сезоните, най-приятни за спортуване, но и най-коварни от страна на това как да се облечеш, тогава става и особено полезно да си имаш другарче, което бяга с теб. Тръгвайки от старта с яке, шапка и калъфче за телефона, финиширам само по тениска, а зад мен е партньорът ми, чиито емоции са изписани на лицето му. Вижте сами на снимката 🙂

Специални благодарности и към един от най-редовните ни фотографи – Страхил Стоянов, който прави страшни снимки всеки път! Искам да благодаря и на всички бегачи, малки и големи, както и на организаторите на 5kmrun за страхотните преживявания! Продължавайте в същия дух и никога не се отказвайте! Дано след време се видим на някой ултрамаратон! 🙂

Благодарим ти Деси за това интервю, продължавай да нажежаваш атмосферата около себе си, защото наистина на теб не пейсъри са ти нужни, а шерпи… 🙂

5kmrun 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР