5 камаран на седмицата: Десислава Димитрова

0

Професия/ Работа? По образование съм инженер, но работя в търговската сфера като‚ Специалист Стопански дейности и организатор работа с клиенти във фирма – лидер в производството на козметика и перилни препарати.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Десислава Димитрова и съм родена в София. Имам различни хобита – музика, книги /напоследък чета предимно фантастика/, планински преходи  и, разбира се, спорт и танци, с които започнах да се занимавам на 7 годишна възраст.

От кога бягаш? В годините практикувах различни спортове и групови тренировки в зала, но никога не съм бягала. Изглеждаше ми скучно и дори безсмислено. Моята приятелка Елка Тодорова – камаран с над 100 бягания на 5kmrun, ме подканяше месеци наред поне да пробвам. Така преди една година се озовах на старта в Западен парк, като изобщо не вярвах, че ще пробягам и половин километър. Макар и трудно, все пак изминах трасето. Толкова ми хареса, че цялата ми визия за бягането се преобърна и оттогава имам още едно любимо занимание :).

Какво ти харесва в 5kmrun? Харесва ми възможността да практикувам спорт на открито, а в нашия парк сме дори в гората. Харесва ми да съм част от „затворено“ общество, което всъщност е изключително отворено към света и приема радушно всеки новодошъл. Харесват ми разнообразието на всяко бягане, каузите, идеите, игрите и фактът, че наистина е за всеки – без ограничения.

Но най-много ми харесват хората – организаторите и бегачите, до един позитивни, засмени и добронамерени. Положителната енергия струи на повече от 5 км разстояние.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun създаде моето бягане. А бягането промени мен. Станах по-постоянна, дисциплинирана. Вече бягам не само с групата и изминавам и по-големи дистанции. С нетърпение чакам уикенда и седмицата ми започва от събота на старта на 5kmrun.

Какво мислиш за доброволчеството? Определям Доброволчеството като черта на характера – готовността да дадеш от времето си, да направиш добрина на някого, без да очакваш нещо в замяна, е висше качество.

Конкретно за 5kmrun: досега не съм била доброволец, но ако се наложи, съм насреща. (Особено, ако потрябва пейсър за 30+ минути 🙂 ).  Възхищавам се и съм признателна на целия екип, както и на бегачите, които се включват активно.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Толкова са различни всички съботни бягания и замисълът на всяко едно е така изпипан, че е трудно човек да измисли нещо ново.  И все пак, би било хубаво да има повече бягания с кауза – това ме вдъхновява, мотивира и дава добър пример.  Освен това, ми се иска поне веднъж да „обърнем“ посоката в Западен парк. (Жоро Атанасов, обещал си! 🙂 )

Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея се, че не се отказах от бягането, когато падна сняг. 🙂 Доволна съм, че доведох и още един бегач в редиците на 5kmrun.

Обичам животните и ‚моята‘ Кауза е свързана с тях – по-конкретно с кучета и котки. Помагала съм на организации за защита и задомяване на бездомни животни, когато и с каквото мога. Осиновявала съм животни от фондации и смятам, че всеки трябва да се насочва към приютите, когато реши да даде дом на четириног приятел. Не натрапвам тези свои убеждения. Разказвала съм, само ако някой прояви интерес. В последните години няколко мои познати осиновиха животни и нито за миг не са съжалявали. Радвам се, че с личния си пример съм допринесла това да се случи.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания?Винаги има много смях, но се сещам за второто си бягане, когато казах на Ели да тича с нормално темпо и да не ме чака. Изобщо не помнех маршрута и реших, че ще се ориентирам , като следвам бегачите, които виждам напред. Бягах си спокойно и след известно време осъзнах, че от няколко минути съм сама, заобиколена от безброй дървета и нямам представа къде съм. Спрях, но никой не ме настигна, нито се виждаше или чуваше. Най-накрая мернах човек в анцуг в далечината и се засилих натам. Изведнъж чух зад гърба си Ели да вика  „Къде отиваш бе, Десо?! Идвай тук веднага!“. Беше се върнала за мен и слава богу, защото буквално бях „хванала гората“.

Благодаря ви, 5kmrun, за прекрасната идея за организирани бягания, за вдъхновението и отдадеността! Благодаря на Жоро и Светльо, без които нямаше да има страхотните бягания в Западен парк! Бъдете здрави! 🙂

И ние благодарим Деси за това интервю, чакаме те и по другите паркове, успех… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)