5 камаран на седмицата: Десислава Савова

0

Професия/ Работа? Икономист.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Десислава Савова и съм от София. Опитвам се да спортувам редовно – предимно фитнес и съботното 5kmrun бягане, разбира се 🙂

От кога бягаш? Преди 5kmrun съм бягала само на пътеката във фитнеса и то рядко. Съпругът ми е запален бегач и един ден предложи да отидем на съботното бягане в Южния парк. Не предполагах, че ще ми хареса толкова много и ще се превърне в любима част от графика ми през уикендите.

Какво ти харесва в 5kmrun? Харесва ми как стимулира хората да водят по-активен начин на живот като в същото време има и силно застъпен социален елемент. Много ми допада и това, че участниците са толкова разнородни – хора на различна възраст, от ходещи, през тичащи и дори „прелитащи“ със сериозна скорост, обединени от страстта си към спортуването на открито. Това е мястото, където може да се срещнеш с много интересни и вдъхновяващи хора, а и животни –  аз лично обожавам участващите кучета, винаги ме карат да се усмихвам.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Всъщност 5kmrun постави началото на бягането за мен. Това което се промени е, че с времето подобрих скоростта и издръжливостта си и дистанцията от 5 км вече не ми е трудна.

Какво мислиш за доброволчеството? Много уважавам доброволчеството във всичките му форми. То е чудесен начин да подкрепиш дадена кауза като станеш част от нейната реализация.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Организацията на бягането е перфектна. Единственото, което бих променила по чисто егоистични подбуди е началния час, тъй като имам затруднения с ранното ставане през уикенда 🙂

Личен успех или постижение с което се гордееш? Едно от постиженията ми за миналата година е, че се реших да участвам в Софийския маратон на дистанция 10.5 км. Изненадващо за мен успях с лекота да го завърша и ми беше много приятно, така че подготовката с 5kmrun не е за подценяване 😉

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Тази зима за пръв път участвах и в снежно време и беше много забавно, особено частта в която не само хората, но и кучетата се пързаляха по леда изпълнявайки сложни пируети. Едно куче дори се подхлъзна едновременно и с четирите си лапи и беше много изненадано.

Друга забавна случка беше следният разговор, който дочух на едно от бяганията, докато преминавахме край двама души, пиещи бира на пейка в парка:

Жоре, абе тия що бягат бе? – попита единият с явно изразено любопитство.

Еми де да ги знам… – отговори силно озадачено другият 🙂

Благодарим Деси за това интервю, с пожелание за нови успехи на по-дългите дистанции – наблягай на тренировките и ранното ставане… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)