5 камаран на седмицата: Десислава Янева

0

Професия/ Работа? В момента работя като аниматор на Златни Пясъци, графичен дизайнер съм на свободна практика – правя от опаковки на храни до визитки, брошурки и сайтове. Наскоро даже преоткрих текстилните бои и започнах да рисувам и дрехи. 

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Десислава Янева, на 20 години съм от град Варна, но живея в София. (естествено лятото се връщам във Варна заради морето) Уча уеб дизайн и графична реклама в Нов Български университет. От малка обожавам да рисувам и знаех,че искам да се занимавам с творческа работа. Определям се като позитен човек, винаги извличам хубавата страна на нещата. Обичам да разсмивам хората около себе си.

От кога бягаш? Преди да отида за първи път на 5кмран бях бягала 3 пъти максимум през живота си.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Тук е момента, в които ще ви разкажа как 5kmrun промени не само моето бягане, ами начина ми на живот и мен самата като личност. Имам по-голям брат, който ходеше на 5kmrun  в София и ми разказваше често колко е приятно да бягаш с голяма група от хора. След  няколко месеца и аз реших да опитам (беше 2014) В началото беше доста трудно – бягах ги с около 10 паузи, през които вървях. Въпреки всичко на мен ми харесваше чувството, че съм постигнала нещо и съм по-добра от миналия път. Един ден баща ми каза, че ще бяга с мен. Спомням си как не спрях да се оплаквам, но той  не ме остави да спра и ето, че успях да го измина цялото разстояние наведнъж. Звучи смешно, но тогава ми се стори като нещо невероятно. След което започнах да ходя по-редовно. Същата година в часа по физкултура дойде един треньор по лека атлетика и предложи на мен и още няколко човека да се присъединим в отбора. Знаех, че ще е трудно, но исках да опитам. Състезавах се три години. През тях промених начина си на хранене – замених рафинираната захар с плодове, премахнах тестените продукти, спрях да ям пържено, както и всякакви вредни храни. Усетих колко по-добре се чувствам. Промених начина си на мислене – разбрах, че никога не трябва да се казваш „не мога“ и да се отказваш докато не се получат нещата. Хубавите неща не стават бързо, а стъпка по стъпка всеки ден. За жалост поради много контузии спрях да се състезавам. (все още не спирам да съжалявам,че се спрях)  В момента бягам за удоволствие, не следя времена. Бягам колкото и когато ми е приятно.

Какво ти харесва в 5kmrun? Много по-приятно е да споделиш съботното си бягане с други хора – чувстваш се по-мотивиран,  зареждат те още преди старта с позитивно, намираш много нови хора с подобни интереси.

Какво мислиш за доброволчеството? Няма по-хубаво нещо от това да помагаш.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Нищо. Страхотни сте. Единствено бих добавила бягания и през делничните дни.

Личен успех или постижение с което се гордееш? 8ми места на републиканското на открито и в зала на 800 м. Но най-вече се гордея с това, че промених заседналия си начин на живот към нещо по-добро. 

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Не мога да се сетя 🙂

Благодарим ти Деси за това интервю, нови успехи по писти и паркове:)

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)