5 камаран на седмицата: Деян Енев

0

Професия/ Работа? Инженер – проектант в строителна фирма, в която  приоритет имат дървените конструкции и настилки. Чертая и смятам по цял ден.

Представи се, кажи нещо за себе си? Аз съм Деян Енев – България, в момента на 48 г. Роден съм във Велико Търново, за самочувствие,  живея в София. Семейството ми се състой от съпруга и трима сина, като всички без най-малкият (на 3 год.) са бягали в 5kmrun. Обичам спорта и особено бягането, но любителски – не съм тренирал и не съм се състезавал. В момента разчитам на синовете да направим някой мач или да ме вземат на ски. Предпочитам спортове, които не изискват екипировка и всичко зависи основно от теб самия.

От кога бягаш? За пръв път разбрах, че бягането ми доставя удоволствие в 7-ми клас, на първия Маратон за наградата на София- в петък учителката по физическо ни каза да ходим да тичаме 2,5 км за участие и в събота бях там. Увлечен от стихията съм пропуснал отбивката за финала на масовата дистанция на стадион Васил Левски и по Цариградско шосе…  докато видях финала на 10 км.

Какво ти харесва в 5kmrun? Като разбрах за съществуването му не можах да повярвам- всичко, което от години ми липсва се материализира – без ангажименти за тренировки, без изисквания за резултати и екипировка, трасе с известни размери, отчитане на времето и класирането, участници на различно ниво, и по-бързи, да ги гониш, и по-бавни, да имаш самочувствие, на хубаво място, в удобно за ангажиран човек време, приятна и зареждаща атмосфера… И още нещо важно поне за мен, за да се чувствам напълно свободен, докато бягам не ми трябва нищо, никакъв багаж.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun ми върна бягането, за мен съботния крос е и фитнес и тренировка и състезание и изпитание, установих, че при лошо  време правя по- добри постижения.

Какво мислиш за доброволчеството? Радвам се на тези хора, мисля че те са по- добрата част от човечеството.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Честно не се сещам, всичко е чудесно.

Какво представлява Успехът за теб? Да имаш морална основа и стимул за развитие, да има видими резултати от дейността ти и да чуеш добри  думи от хората, които зависят от теб.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? На едно от първите ми бягания се озовах сам на кръстопът, между втори и трети километър и тръгнах наляво, викам си не е това пътя, връщам се и тръгвам надясно, а зад мен глас – „Ааа, не натам!“, някой реши, че минавам напряко. На коледното бягане през 2014 г. в Пловдив пък закасняхме с 10- 15 минути, имаше наводнен мост по пътя, но това не ни попречи със синовете, да си стартираме и да си тичаме, на финала имаше учудени физиономии – откъде сме се взели, но удовлетворението беше голямо (сигурно съм поставил личен рекорд).

Благодарим Деяне за това интервю, чакаме и най-малкят ти син… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР