5 камаран на седмицата: Джованбатиста Фикера – Джани

0

Професия/ Работа? Преподавам английски език.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Джованбатиста Фикера, но всички ми викат Джани. Италианец съм, от слънчева Сицилия. Преместих се в София преди 5г. Обичам спорта, рок и метъл музиката и фотографията, а в свободното си време чета книги или просто гледам филми.

От кога бягаш? Започнах през 2016 г. но бягам по-редовно от 2017 г.

Какво ти харесва в 5kmrun? От моята гледна точка като чужденец, 5кмрън е най-доброто място. И за това съм много благодарен.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Помогна ми да съм по-последователен в бягането си и ми дава мотивация да се подобрявам. Също ми помага да следя прогреса си за по-големи периоди от време.

Какво мислиш за доброволчеството? Много добра идея, ако си контузен, но все пак искаш да си част от събитието. Или когато просто не ти се бяга.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Бих искал да има пейсъри всеки път. Според мен много помагат, защото те издържат темпото, а ти само трябва да се фокусираш върху бягането.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Със сигурност най-голямото постижение до момента е, че спрях пушенето. Моят личен рекорд на 5kmrun засега е 22:20, но знам, че мога да бягам по-бързо, само трябва да отслабна още малко и да продължа с редовните тренировки с Адидас рънърс – определно усещам напредък и много ми допада групата.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания?Спомням си първия път, когато бягах XL Камбаните миналата година. Нямах идея какъв е маршрута и затова не си носех трейл маратонки. Избягах си 10те километра с маратонките ми за асфалт. Излишно е да казвам, че постоянно се хлъзгах, паднах два пъти и накрая бях в кал от главата до петите.  Сред приятелите ми наричаме на шега това бягане Нутела рън.

За финал, кажи нещо на италиански: Ciao a tutti! Ci vediamo sabato! – Bye everyone! See you Saturday – Чао на всички! Ще се видим в събота 🙂

Благодарим ти Джани за това интервю, до събота. Успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР