5 камаран на седмицата: Димитър Андреев

0

Професия/ Работа? Малко е дълго и сложно за обяснение, но на кратко звучи така: Мениджър категория ОТС продукти във верига аптеки SOpharmacy. Ако трябва да го обясня ще отнеме много време пък и някак си не върви тук да си говорим за работа 🙂

Представи се, кажи нещо за себе си? Това винаги ми е бил един от „любимите въпроси“… да започнем така – казвам се Димитър и съм на, както аз обичам да казвам, на 2 х 18 г 🙂 който може да смята ще разбере, който не може – чувствам се като на 18 🙂 и даже малко по-добре. Старая се да бъда позитивен, надяваме се да се получава.

От кога бягаш? Хах, това е хубава въпрос… простичкият отговор е от както се помня. Даже ако питате майка ми, аз първо съм започнал да бягам и в последствие съм открил ходенето и лазенето. Нямам идея, но истината е, че в момента постигам най-добрите си резултати.

Какво ти харесва в 5kmrun? В 5kmrun ми допада най-вече факта, че едно такова мероприятие може да се организира в градски условия, да привлече толкова много хора и всичко това не е с някаква материална или комерсиална цел, а просто за здравето и доброто настроение на всички. Тук всичко е на доброволни начала, иска се само желание. Поздравления за екипа, че успявате толкова дълго време да организирате тези бягания и то в четири града, да не говорим за допълнителните XL и другите инициативи свързани с благотворителност. Сигурен съм, че никак не е лесно.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun промени моето бягане от гледна точка на самото преживяване. Идеята е не да си най-бързият, защото винаги ще се намери някой по-бърз (може би не тук точно на това бягане, но във света съществува все някой по-бърз), тук не сме за да поставяме световни или олимпийски рекорди, но пък е живо олимпийското начало – важно е самото участие, да не се отказваш при никакви обстоятелства – слънце, вятър, дъжд, сняг, лед, кал и т.н., да намериш своя ритъм на бягане, който ще ти донесе удоволствие и да избягаш дистанцията така, че в края да можеш да се усмихнеш.

Какво мислиш за доброволчеството? Доброволчеството е за хора с големи сърца. Хубаво е да се помага на хората и то не само когато са в беда.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Бих направил една съвсем малка промяна – същата дистанция, същото трасе, но да се бяга назад (или с гърба напред). Ще бъде малко по-забавно, не мислите ли?

Личен успех или постижение с което се гордееш? Успях да изкача връх Вихрен…..от втория път 🙂 Първият път се получи малко срамна история….

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Една забавна история се получи тази година в двореца Врана – случи се така, че някои от нас объркаха трасето и явно малко съкратихме дистанцията по първата обиколка… та бягам си аз вече почти към края на обиколката и естествено първите ме застигат… аз си мисля: “Брех, кога пък успяха да завъртят първата обиколка и да направят още една!??!?!?!?“. А те си мислят: “Тоя пък неможач кога ни изпревари!?!?!?“ 🙂

И за финал, какво обичаш да правиш в събота сутрин? Е как какво, ставам и отивам да бягам в Южния парк! Но истината е, че понякога ме домързява и предпочитам да се понаспя 🙂 даже последно време много често така се получава 🙂

Благодарим ти Мите за това интервю, за радост сега по зимно сме от 10 ч. и имаш достатъчно време да се понаспиш, че и да сe нa побягаш… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)