5 камаран на седмицата: Димитър Георгиев

0

Професия/ Работа? По професия съм телекомункационен инженер и работя като такъв  вече близо 13г. в един от мобилните оператори.

Представи се, кажи нещо за себе си? На почти 42г. съм, семеен с прекрасна съпруга и две много щури деца. Имам момче на 8г. и момиче на 6г., които все още не мога да накарам да дойдат да бягат и постоянно си намират оправдания.

От кога бягаш? Както се казва цял живот. Винаги съм се занимавал със спорт, просто съм роден до Герена сегашен Георги Аспарухов и  нямаше как да не спортувам нещо. Едно време минаваха по училищата и ни „вербуваха“  да тренираме нещо.  Аз както повечето момчета имах период на залитане по футбола, но в крайна сметка избрах голямата си любов леката атлетика. Преминах през спортното училище, а и след това казармата на Левски и така около 14г. тренирах именно това. След 8 клас когато ни профилираха изборът пред мен беше между средните бягания и десетобоя. Аз избрах второто, защото смятах, че средните бегачи са много хилави :). Около 6г. се занимавах с десетобой, като 1500м. ми беше една от най силните дисциплини. След , като спрях с активния спорт поддържах форма предимно с фитнес и футбол.

Започнах отново да бягам активно 2017г. и то директно с Витоша 100, като идеята беше с един колега да я минем туристическата с ходене, но поради дъжда спряхме както повечето участници на Чуйпетльово. Така мечтаната Витоша 100 завърших 2018г. без особени трудности и с приличен резултат, но паради контузия и липса на тренировки тази година може би ще я пропусна. За 5кмрън знаех от отдавна, но все намирах причина да не почна да участвам. Първото ми бягане беше септември 2017г. ,  като за мое учудване завърших за под 21м. Общо взето от тогава гледам да съм на старта  в събота когато съм  в София, но миналата година имах дълъг период с контузия и пропуснах доста бягания.

Какво ти харесва в 5kmrun? Харесва ми това, че е всяка събота независимо от атмосферните условия винаги има ентусиазъм и еуфория у участниците. В момента съм контузен и бягам доста бавно и виждам как хората, които са по-бавни се борят за достигане и подобряване на постиженията си със същия плам в очите, както и тези които са в челото на колоната. Харесва ми когато всички се наредят на старта и трескаво чакат да прозвучи тромбата за старт.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Не знам дали бягането ми се е променило с нещо, дори не знам дали въобще технически бягам добре, но не това е най-важното. 5кмрън ме накара да ставам рано в събота сутрин. Преди много обичах да поспивам и да се излежавам в съботите.

Какво мислиш за доброволчеството?Прекрасно нещо и всички ние сме  Ви много задължени .  Мисля, че всички осъзнават и оценяват колко усилия ви коства това, и че без доброволците тази прекрасна инициатива няма да я има.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил?Не мисля, че бих променил нещо. Всичко е прекрасно от към организация и не се нуждае да бъде променяно каквото и да е било.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Спортът и здравословното хранене се превърнаха в неизменна част от моя живот, носещи ми невероятно удоволетворение, но още по-голям повод за гордост, което считам за мое лично постижение е, че успях да ентусиазирам немалко мои приятели и колеги да започнат да спортуват активно и ще продължавам да разпространявам посланието, което носи спортът. В този ред на мисли се радвам, че запалих доста приятели и познати по  5кмрън и се надявам да стават все повече.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Тъй като родителите на съпругата живеят в Пловдив и често ги посещаваме, реших да пробвам и тамошното трасе при едно от гостуванията ни. Спокойно си отивам към Гребната и виждам къде са знамената на 5кмрън, но не виждам никакви хора да загряват. Казах си абе тея майните сигурно идват в последния момент щом още няма никой. След малко за голяма изненада виждам как някакви хора  финишират, а аз все още си загрявам. 🙂 Оказа се, че тогава имаше разлика със старта на 5кмрън в Пловдив с 30мин. спрямо всички останали градове. И така моето участие в Пловдив не се осъществи и тепърва предстои. 🙂

Благодарим ти Димитър за това интервю, успех!

5kmrn

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)