5 камаран на седмицата: Димитър Димкин

0

Професия/ Работа? Development manager съм в софтуерна компания.

Представи се, кажи нещо за себе си? На 32 години съм, от Кюстендил и София. Както повечето от нас работя, а в свободното време обичам да бягам, да карам колело и да се занимавам с фотография (за съжаление последното остава на все по-заден план…)

От кога бягаш? Започнах да бягам преди около 3 години – може би есента на 2014. Стана изненадващо за мен самия, защото преди това доста мразех да бягам 🙂 Но в компанията, в която работя, направиха едно глобално предизвикателство, в което хората трябваше да се съберат по отбори и да си замерват колко са бягали. Включих се с колеги и от там нещата тръгнаха по този път…

Какво ти харесва в 5kmrun? Атмосферата и положителната енергия на хората. Това в началото направо ме смая – първите няколко пъти не можех да повярвам колко са усмихнати всички. Не знам защо беше така, аз не съм негативно настроен човек, но идеята да организираш една група хора, които да бягат в парка, пък и не само, ме грабна дотолкова, че да започна да ставам рано събота сутринта (нещо, което по принцип беше немислимо преди това 🙂 И когато не успея да отида, се чувствам чак гузно!

Как 5kmrun промени твоето бягане? Накара ме да се мотивирам по-лесно в случаите, когато не ми се излиза навън. Освен това да започнеш деня си с раздвижване в компанията на усмихнати и ведри хора е нещо, което изцяло повлиява на настроението ми през целия уикенд. Всъщност след завършването на онова фирмено предизвикателство до голяма степен 5kmrun беше причината да не се откажа и да продължа 🙂

Какво мислиш за доброволчеството? За мен е признак на нормално мислене и виждане на околния свят. Да си доброволец под каквато и да е форма показва отношение към другите, което пък според мен е най-важната предпоставка една група от хора да се нарече “общество”. Всеки може да е доброволец, независимо от финансовото си състояние – в това съм убеден. И за щастие виждам все повече хора, които показват, че ги е грижа и правят нещо по въпроса!

Митко, със своите близо десет PayPal превода в полза на 5kmrun, ти си се превърнал в нашият най-редовен дарител и на практика нашият официален благодетел! В тази връзка, би било много вълнуващо да узнаем, какви са причините да го правиш, какво те кара да продължаваш да даряваш и какво изпитваш, когато даряваш? Ами, какво да кажа. Това, което правите с останалите доброволци покрай всички инициативи на 5kmrun, е много голямо и достойно за уважение. Това, да сте на линия всяка седмица без изключение, да обхващате все повече хора и всичко да продължава да е безплатно е нещо, на което се възхищавам. Затова реших да помогна по този начин – за щастие мога да си го позволя, пък и няма какво да премълчаваме – чувството, когато направиш нещо хубаво, е доста приятно. Така че има и доза егоизъм 🙂 Ако всеки помага по малко, но както може, животът на всички ни ще е много по-лек и приятен.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Наистина нищо – организацията е перфектна! Продължавайте всички в този дух, супер сте!

Личен успех или постижение с което се гордееш? По отношение на бягането – миналата седмица успях да завърша Обиколката на Витоша. Като се има предвид, че преди това най-дългото ми бягане беше Софийския маратон миналата година, съм доста доволен 🙂 Иначе, завършването на Камино де Сантяго преди години ме научи на изключително много неща – както колко много може да постигнеш, така и че понякога трябва да спреш, да се ослушаш и може би да оставиш финала за следващия ден. Ако някой се колебае за Камино – отидете, няма да съжалявате!

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Тя не е истинска, обаче един път сънувах, че аз съм този, който измерва времената с хронометъра. И, естествено, обърках нещо и времената на хората бяха тотално сгрешени. Но не си признах и се събудих преди финала на последния, истински ужасен (това ударение не знам къде ми е…) какво ще правим сега. Не знам откъде дойде този стрес? 🙂

Митко, използвам тази трибуна сега, от името на 5kmrun и всички наши участници, да изкажа нашата искрена благодарност и признателност за това, което правиш в подкрепа на съботните 5 км бягания!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)