5 камаран на седмицата: Димитър Стоянов

0

unnamed (4)

Професия/ Работа? Офицер от Военноморските сили на Република България.

Представи се, кажи нещо за себе си? Ами жизнерадостен  човек, който се наслаждава на това което му предлага живота! Обичам семейството си и благодаря на жена ми, че ме търпи и за двете ни деца София на девет и Валентин на две години. Обичам да съм полезен и до помагам на хората според възможностите ми.

Мразя да мразя и по скоро не мога да мразя и не смятам, че трябва да го правя. Смятам, че всеки човек е интересен и си заслужава да се опознае и разгледа неговия мироглед!!!

Обичам спорта  и спортната злоба и желанието да победиш другия, но винаги с уважение, само по правилата и терена.

unnamed (3)

Фен съм на Олимпийския прицип  „The most important thing in life is not the triumph, but the fight; the essential thing is not to have won, but to have fought well“ – „Най-важното нещо в живота е не триумфа, а битката; важното е не да си победил, а да си се борил добре. Защото аз казвам на възгорделите се, че някъде, някога, някак, някой е по-добър от тях.

Както и на Олимпийският девиз „Citius, Altius, Fortius“ –  „По-бързо, по-високо, по-смело“,

От кога бягаш? От бебе! Винаги съм обичал движението, защото същността на живота е в движението и съревнованието. Всяко живо същество се движи и развива движението си. Жалкото е, че над 60% от хората по света ще си изплюят белите дробове ако избягат 5 км наведнъж,

Как разбра за 5kmrun.bg? Един колега Тошко Димитров (добре познат в София 5km), ми сподели един ден като му бях на гости в София и заедно по-късно бяхме в Южния парк  за първото ми бягане. После нямах търпение за първото бягане в два месеца по късно Бургас на 17 Април миналата година ( ако не се лъжа).

1510062_1118819434810321_4995602271847190238_n

Какво ти харесва в 5kmrun? Първо стимула да отидеш и организирано (дори  последния момент) да избягаш 5 км. В Бургас трасето е така разположено, че можеш да скочиш от колата и да избягаш 5 км, няколко пъти дори съм стартирал с 1-2 минути закъснение.

Второ невероятните хора, обединени от една инициативата да спортуваш, с които се срещаш и общуваш преди и след старта. А понякога и по време на бяганията. Традиция е срещата на кафе след бягането в Бургас!

Трето превърнах началното самостоятелно ходене на бяганията в семейна разходка.  Аз бягам, децата се разхожда и сега и те са запленени от инициативата да бягаш. Скоро и те ще се пуснат в първото си бягане:)

Как 5kmrun промени твоето бягане? Бягането не толкова, но си знам всяка събота съм на старта.

unnamed (1)

Какво мислиш за доброволчеството? „Ако до всяко добро същество застане поне още едно,…….“ .

Винаги е страхотно да чуеш искреното „Благодаря“ от човек, на който си помогнал, особено когато е в затруднено положение. Всеки може да изпадне в такова. Единствените хора, на които някой може да се подиграва са пияните, защото сами са попаднали в това положение. Важното е  за всичко да имаш воля и желание, ако ги нямаш по-добре не прави нищо.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Ами въображението ми е толкова голямо, че на сегашния главен организатор ще му стане лошо!  🙂

Така например след едно закъснение (стартирах около минута след старта) се замислих за 5kmrun – „преследване“ . Първи стартира този с най-слаб рекорд на трасето (само за тези с минимум 10-20 бягания), а останалите на време, разликата  между техните рекорди и този на най-слабия. Лошото е, че това е трудно за реализиране, но не и невъзможно. А от друга страна стимул на първенците за нов рекорд, улисани в преследването.

Защото според мен няма невъзможни неща, просто понякога невъзможните неща отнемат повече време. А примери в историята много.

Друго в тази жега едно мокро бягане по бреговата ивица на морето с къпане! За София с водни препятствия. Няма да продължавам!!!

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Най-готиното бягане изпълнено с емоция и адреналин, от което е и  най-доброто ми време е Нощното бягане в Бургас миналата година. Браво и на гостите от Варна за шоуто и забавлението, което си спретнахме.

1958316_976808325678100_3216795044864095853_n

А ако говорим за гаф, е когато надъхан за рекорд след едноседмична високопланинска подготовка (почивка) залисан от правата в морската градина в Бургас изпуснах пресечката , в която трябваше да свия и това след над 40 бягания по това трасе. Лошото в случая беше, че подведох и още един участник улисан от моето темпо, който ми сподели, че бил учуден от маневрите ми след като съм осъзнал за объркването. В крайна сметка след около 100 метра повече бях близо до рекорда си.

Иначе е имало и моменти когато хора са ми благодарили за поставен рекорд в темповите бягания след като са ме следвали. Всъщност защо не подновим тази инициатива?

Мите благодарим за това интервю, олимпийските принципи са и наши принципи, ще продължим да ги споделяме заедно и за напред… 🙂

5kmrun:)

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)