5 камаран на седмицата: Елена Русева

0

Професия/ Работа? По образование съм магистър-фармацевт, като и работя в областта.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Елена Русева и съм от Русе 😊 Завършила съм Медицински университет – София. Обичам реката (да сте пробвали ли, да тичате по залез покрай Дунав?), планините и стръмните баири.

От кога бягаш? Първите ми стъпки в бягането направих през 2014 година. Тогава се престрашавах да тичам само в района на квартала. Постепенно започнах да излизам и в Южен парк, като от време на време виждах голям брой бегачи там събота сутрин 😊 Направих си регистрация в 5kmrun, но сигурно мина поне година, преди да се реша да опитам. Исках да съм сигурна, че ще се справя подобаващо, ако дойда. Е, не се случи точно така…

Какво ти харесва в 5kmrun? Това, че коренно промени режима ми. Преди си лягах късно, а в събота сутрин обичах да спя повече. Пристрастяването към 5kmrun обаче доведе до проявата на много разпространения симптом сред 5 камаранците – отказ на поканите за излизане в петък вечер (изключение: когато другата страна се съгласи на условието „Но само до 22 часа“) и лягане рано. Всъщност този режим е чудесен, защото те прави много продуктивен.

Обичам и вълнението, което започвам да изпитвам в петък по обяд и така до края на уикенда. Няма как да не спомена, че и много харесвам хората на 5kmrun – доброволци, бегачи, минувачи, всички.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Вече проявявам и другия характерен за 5 камаранците симптом – непрестанен стремеж към подобряване на личните рекорди. На всяка цена. Няма отърваване от него – даже да си кажа „Не, Елена, днес ще тичаш леко“, бързо забравям обещанието си след 3-4-ти километър. Но за да развивам скоростта си, включих по-разнообразни тренировки в режима си. Преди тичах еднообразно – просто заради удоволствието от бягането. Сега имам тренировъчен режим, подхранван от непрестанния ми стремеж за по-добро време.

Какво мислиш за доброволчеството? Изказвам искрена похвала и благодаря на всички доброволци, защото събитието винаги е на най-високото възможно ниво. Най-голяма възхита в мен обаче предизвиква фактът, че доброволците устояват на изкушението да се включат в тичането. Как успявате да се въздържите? Много пъти, когато съм била контузена, съм си мислела да бъда доброволец, но съм си оставала само с доброто желание. Все пак ще се опитам да обещая, че ще бъда доброволец поне веднъж.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Съвсем честно – нищо. Не искам да има промени в събитието, защото е чудесно в настоящия си формат.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея се, че завърших успешно образованието си. Гордях се, когато финиширах първия си полумаратон през 2015 година. Гордяла съм се всеки път, когато съм преборвала мързела си. И всеки път, когато успял в дадена област човек е изказвал похвала към мен. Все още обаче има толкова много неща, които искам да науча или усъвършенствам, че се старая да не се възгордявам прекалено много 😊

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Веднъж не знаех, че е денят за бягане в обратна посока. Видях, че първите завиват наляво, но до последно бях убедена, че те са се объркали, не аз. На едно друго бягане пък имаше много киша. Накратко – разбрах, че вкусовите ѝ качества не са сред най-добрите.

Благодарим ти Ели за това интервю, успех 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР