5 камаран на седмицата: Елица Карагьозова

0

Професия/ Работа? Инженер-биотехнолог съм. Повече от 10 години работя в РЗИ – Бургас (Регионална здравна инспекция).

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Елица Карагьозова, на 44 години, родена съм и живея в гр. Бургас. Съпруга и майка на дъщеря – 15 годишна. Обичам да спортувам – бягане, плуване, тенис и да чета книги в свободното си време, колкото и малко да е то, по-скоро си освобождавам такова нарочно.

От кога бягаш? Започнах да бягам като студентка (1991 г.) и то защото не ми се четеше за изпит. Започнах с по-малко от километър. Постепенно увеличих на разстояние 2-3 км. Разбира се сесията свърши, с това и бягането приключи. След време продължих да тичам, но само през лятото и то не всеки ден.

Какво ти харесва в 5kmrun? 5kmrun се оказа едно голямо семейство за мен. Участват хора с различни професии, различни възрасти.

Толкова усмихнати, спокойни, положително настроени и с тънко чувство за хумор хора на едно място не бях срещала досега. Чакам с нетърпение всяка събота от момента на събирането на участниците, до уговорката за кафе или бира след финала:) По един специален начин и организатора за Бургас – Васко, допринася за приповдигнатото настроение през цялото време.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Бягането стана част от ежедневието, ако не тичам, то поне мисля за това до съботата. Зарежда ме с енергия за цялата седмица напред. Благодарение на това организирано емоционално 5кмрън бягане се мотивирах и ходя в дъжд, сняг, горещина и вятър.

Какво мислиш за доброволчеството? Прекрасно е! Някои участват преди старта, други се включват след финала, в крайна сметка всеки помага с каквото може.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Преди известно време тайничко си мечтаех за някакъв вид музикално оформление. Една събота отивайки към мястото беше по-оживено и по-весело. Останах приятно изненадана от сбъднатата ми мечта. Музика се лееше, а някои от участниците дори играха в такта на музиката. Сега си мечтая за XLkmrun и в Бургас.

Какво представлява Успехът за теб? Винаги си имам цели, които следвам. Усещането когато ги постигнеш, особено с много труд и постоянство ме кара да се чуствам успяля и горда със себе си. Успехът е да успея да възпитам дъщеря си Климентина като отговорен и здравомислещ човек, който да се справя с лекота в живота.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Случката по-скоро започна тревожно, но с щастлив край. Веднъж изглежда бях подранила много. Вървя към рампата на Пантеона, няма никой, няма загряващи, няма групички разговарящи се и смеещи се, Васко също го няма. Реших, че нещо се е отменило, докато се чудех дали да си тръгвам или да побягам сама, Васко паркира колата, дойдоха и други и започнахме да разпъваме всички атрибути. За кратко време района се изпълни с хора, емоции и смях…

Благодаря Ви от сърце, Приятели за прекрасната организация, за това, че сбъдвате мечти.

„…хора, емоции и смях…“, да – това е 5kmrun! Благодарим ти и ние Ели за това интервю:)

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)