5 камаран на седмицата: Емил Георгиев

0

Професия/ Работа? Работя в маркетинг агенция, една от водещите в Източна Европа в областта на създаването на споделена стойност и корпоративната социална отговорност.

Представи се, кажи нещо за себе си? На 50 години съм, женен, с три деца, почти излезли от тийнейджърската възраст.

Сещам се за стария виц, в който се твърди, че животът започва когато децата напуснат дома и кучето умре. Е, нямаме куче, но да си призная, понякога с нетърпение очаквам края на този щафетен пубертет. Години наред все някой да ти отговоря с „Не“, независимо от въпроса, омръзва в един момент. Да са живи и здрави!

От кога бягаш? Никога не съм бягал преди 5kmrun.

Как разбра за 5kmrun.bg? Прочетох за бягане по случай 25-годишнината от падането на Берлинската стена. Включих се. Смятам, че това е едно от най-значителните събития в съвременната ни история, то радикално промени живота на моето поколение, на нашия континент. А и след бягането раздаваха хубави фланелки…

11047915_949959528381704_6301122400652977878_n

Какво ти харесва в 5kmrun? Спортът поощрява качества, които , честно казано, бих иска да доразвия у себе си (и които май не са особено застъпени и в националния ни характер), като постоянство, упоритост, концентрация, воля за победа. Все ценни качества. Това състезание, в нашия случай предимно  със самите себе си, наистина ни прави по-добри в много аспекти.

Бягането е много достъпен и удобен за градския човек спорт, а бягането в компания, благодарение на 5kmrun, го прави още по-приятно занимание. Също, известно е, че не можеш да управляваш нещо, което не можеш да измериш. Информацията, която получаваме всяка събота е направо безценна.

Как 5kmrun промени твоето бягане? На практика 5kmrun създаде моето бягане. Макар че непрекъснатата промяна идва от Running Academy. Имаме страхотен треньор. Пепи Петров има талант и да обяснява и да мотивира. При мене лично разликата е драматична. Направо не можах да повярвам, че отборът ни Running Academy 1 се класира на първо място в късата дистанция на последния XLkmrun на Бонсови поляни.

Какво мислиш за доброволчеството? Доброволчеството е уникално средство за промяна. И не само с конкретните резултати на съответната доброволческа дейност. Връзките и доверието, които изгражда вътре в общността, са много ценни за нейното устойчиво развитие. Доброволчеството сплотява, прави обществото по-силно.

Активно се занимавам с т.н. професионално про боно – безплатно предоставяне на професионални услуги. С удоволствие се включвам и в почистване на кварталната градинка, например, но смятам, че като маркетинг специалист (или адвокат, счетоводител и т.н.) човек може да бъде в пъти по-полезен на една кауза. Затова и в агенцията ни създадохме специална програма – DeConi ProBono, с която подпомагаме неправителствени организации.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Нищо. Според мен предизвикателството тук е как да се задържи постигнатото толкова високо ниво. Това е масов спорт в действие. Страхотна работа. Огромна благодарност на Жоро и екипа!

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? За конкретна комична ситуация не се сещам, но усмивките и доброто настроение винаги са неизменна част от съботните ни сутрини заедно.

Благодарим Емо за това интервю, радваме се, че си един от нас… 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)