5 камаран на седмицата: Живко Петров

0

Професия/ Работа? Аз съм математик. Преподавам математика във Факултета по математика и информатика и във Физически факултет на Софийския университет.

1

Представи се, кажи нещо за себе си? От Стара Загора съм. Още като ученик проявих интерес към математиката. Завърших ПМГ в Стара Загора и след това дойдох да продължа образованието си в София. Завърших бакалавър по Компютърни Науки и след това магистратура по Математика. Сега продължавам да се развивам и съм докторант към СУ. Страстта ми е решаването на задачи.

От кога бягаш? Първият ми досег с тичането, макар и само като зрител, беше олимпиадата 96, и по-точно спринта на Майкъл Джонсън. Тогава бях още съвсем малък и само гледах по телевизията с огромен интерес. Започнах да бягам преди около 5 години, като в началото беше съвсем рядко и леко. Преди да започна да се занимавам по-сериозно с тичане, спортувах много разнообразни спортове – като волейбол, футбол, фитнес, фигурно пързаляне и други. Винаги съм смятал, че няма безинтересен спорт и бих искал да пробвам всички спортове.

455

Какво ти харесва в 5kmrun? На първо място ми харесва това, че е всяка седмица. Също така, харесва ми, че е много добре организирано всичко: със засичането на времената и хубавите статистики за всяко състезание и всеки участник в сайта на 5kmrun. Харесват ми и хората които участват. Тук се запознах с много интересни хора и създадох добри и ценни приятелства.

3

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun ми подобри бягането. Запознах се с хора с голям опит в бягането на средни и дълги дистанции, които ми дадоха добри съвети как да тренирам за да стана по-бърз и по-издръжлив. Успях за 3 години да сваля 3 минути от времето ми за 5км. Освен това е страхотно след тренировки през седмицата да има място, където да проверим формата и напредъка ни. На всяко едно състезание се раздавам докрай, защото мисля, че това е начина за успеха.

2

Какво мислиш за доброволчеството? Одобрявам доброволчеството. Нашите доброволци се справят много добре с инициативата. Отделят от личното си време да ни осигурят приятно бягане, за което съм им дълбоко признателен.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Бягането е перфектно. Няма какво да се променя. Може би бих направил да има бягане не само всяка събота, а и всяка неделя.

Какво представлява Успехът за теб? Успех постигаш, когато откриеш своята страст, начертаеш целите си и се фокусираш върху тях.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Веднъж на едно бягане до мен през цялата дистанция тичаше едно куче. Не знам дали защото ме е страх от кучета или защото съм бил в добра форма, но тогава направи много добро постижение, въпреки снежното време.

Също така винаги е много забавно по време на тичанията при екстремни метеорологични условия. Едно предложение от мен: при следващото бягане в дъжд, фотографа да снима на първия завой от трасето. Там след обилни и продължителни валежи се събира огромна локва и е много забавно как всеки се чуди откъде да я заобиколи, а някои нагазват директно през нея.

5

За финал искам да благодаря на организаторите на 5kmrun, доброволците, спонсорите и партньорите, благодарение на които 5kmrun съществува.

Благодарим и ние за това интервю Живко, бъди здрав и продължавай да се раздаваш докрай…:)

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР