5 камаран на седмицата: Зорница Петрова

0

Професия/ Работа? Икономист, себестойчик

Представи се, кажи нещо за себе си?  Казвам се Зорница Петрова и съм от Пловдив. На 44 г. съм, омъжена с две вече пораснали дъщери. През последните години намирам време и за себе си. Имам удоволствието да играя народни хора в един прекрасен фолклорен клуб, където срещнах много съмишленици. Практикувам йога и пилатес. Най-новата ми страст е бягането. Всъщност се справям  доста посредствено с всичките си занимания, но пък за сметка на това много се забавлявам.

От кога бягаш? Като ученичка бях активна спортистка и бягането беше част от ежедневните тренеровки. След като се омъжих със съпругът ми често излизахме да потичаме в кварталният парк, но определено не така сериозно както сега. Радвам се, че сега отново споделяме удоволствието от бягането заедно с 5kmrun. Опитваме се да привлечем и дъщерите си, надявам се да успеем.

Какво ти харесва в 5kmrun? Всичко много ми харесва. Поздравления за идеята и за прекрасната организация на това чудесно бягане. Запознах се с много интересни и забавни хора. Харесва ми това, че излизаш и бягаш ей така, просто за развлечение, за раздвижване, за освежаване. Тук получаваш подкрепа и аплодисменти, дори и когато не постигаш някакви завидни резултати. Емоцията и зарядът от всяко съботно бягане е много удовлетворяваш.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Определено бягането придоби друг смисъм благодарение на 5kmrun. Започнах да усещам свободата, която ти дава бягането, някаква волност, все едно летиш. Успявам да остана сама със себе си, да се насладя на околните звуци. За мен това бяха нови усещания, дори не съм сигурна, че успявам да ги изразя така, както ги чувствам.

Какво мислиш за доброволчеството? Дълбоко уважавам доброволчеството във всичките му форми. Опитвам се да откликвам винаги, когато имам възможност. Що се отнася до доброволчеството в 5kmrun, мога да кажа, че гледам с много голямо уважение на всички, които отделят от времето си всяка събота сутрин (а и в неделя за XL бяганията), за да организират бяганията. Адмирирам също така и хората с фланелка „Последен”, които преглъщат спортният си хъс и следят за състоянието на хората по трасето.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa?  Ох, за нищо на света не бих променила нищо от страх, да не разваля тази прекрасна организация. Достатъчно е, че бягането го има всяка седмица.

Личен успех или постижение с което се гордееш?  Гордея се със себе си всеки път, когато успея да предизвикам себе си и да надскоча собствените си възможности. Това може да се неща, които не биха впечатлили друг, но за мен са повод за гордост. През миналата година си дадох доста поводи за гордост и то благодарение на 5kmrun. Бях много горда от първото си „снежно” бягане, не вярвах, че мога да го направя. Горда съм, че завърхиш полумаратонската дистанция на Пловдивският маратон в контролното време. Гордея се, че се справих в контролното време и на Трявна ултра, макар и на най-късата дистанция. Надявам се и тази година да си давам поводи за гордост.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Всяко съботно бягане е забавно, радваме се да се видим като на родова среща, споделяме си неща от ежедневието. Една запомняща се случка все пак е, че на едно от тематичните бягания се „хвърлих за 5 лв.” (така се шегуваме в къщи когато някой падне в цял ръст) още преди първият километър. Наложи се да избягам дистанцията с дупка в клина и кървящи ръце, но каузата си заслужаваше жертвата.

В заключение искам да извикам: Благодаря Ви, че Ви има!

Благодарим и ние Зори за това интервю, все така активна и позитивна, успех:)

5kmrun

 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)