5 камаран на седмицата: Иван Граховски

0

Професия/ Работа? Това са само нещата, с които се занимавам делово в момента: Специалист по Хюман Дизайн; Учител по английски и риторика; хлебар.

Представи се, кажи нещо за себе си? Ако ме бяхте срещнали преди три години и сега, щяхте да сте доста озадачени от нещата, които са се случили в живота ми. Тогава бях търговец на специална продукция, в не много добра спортна форма и не особено удовлетворен от живота си. Сега аз се занимавам изцяло с неща, които ми харесват и ме правят щастлив веднага. Трупането, за да мога един ден да съм щастлив, е зад гърба ми. А и с парите се оправям изненадващо добре. Сега основното ми вълнение е музиката. Мечтая да направя слушането на музика с висока вярност достъпно за всички, а не затворено по частни домове, както е сега. Мечтата ми се осъществява доста бързо, бих казал.

От кога бягаш? Бягах в университета (2006/2007), за да избягам от депресията на самотата в чужда държава. Тогава обаче никак не ми се получаваше дългото бягане. Реално аз смятам за начална дата на своето бягане 18.07.2015 г. Тогава излезнах от магазина с петпръсти обувки и не се сдържах да се разтичам.

Какво ти харесва в 5kmrun? Обожавам 5kmrun! Ако трябва да избера едно нещо обаче то е общността, която се създава.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Създаде ми безкрайно добра мотивация да ходя да бягам редовно, тъй като сега имах нови приятели, с които бягахме заедно през седмицата или просто се състезавахме всяка събота.

Какво мислиш за доброволчеството? Доброволчеството е най-лесният път към личностната свобода. Там човек дава, защото има, а не търси да получи, защото няма. Това освобождава от робската нагласа и дава творчески сили.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? И сега е перфектно. Но бих сложил фотография по средата на трасето, както и събитие за подкрепа от семействата на бягащите по трасето.

Личен успех или постижение с което се гордееш? За 6 месеца почти босо бягане оправих перфектно равните си сводове, с което тотално опровергах светилата в ортопедията у нас. Сега се радвам на чудесни сводове и здрави колена.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Много са. Например на 3-тото ми бягане в Западен Парк аз отново закъснях и не знаех къде е стартът. Срещнах бягащи и по тях го намерих. Тръгнах с 15 минути закъснение, но тъй като не знаех къде да бягам, се изгубих. Попаднах в някаква неприветлива махала и забавих крачка. Знаех, че нещо не е така, но мислех, че все ще излезна на някаква алея. Уви, това не стана и попаднах в задънена улица с шубрак до челото. Там срещнах три доста териториални кучета, които решиха, че съм заплаха. Установих, че сигнално жълтите цветове, които носех биха могли да влошават положението – с тях винаги бях под прицел на кучетата. За продължаване на бягането не можеше и да става дума, та разбрах, че трябва да доказвам кой е Алфа. След като по два пъти подгонвах всяко едно от тях, най-накрая ме оставиха. Върнах се обратно и финиширах на 45-тата минута с доста сериозен спринт. Здрав задъхан се спрях право пред Бойка, която каза, че много й харесва жълтото, което нося и ми докосна гръдния кош. За мое учудване, веднага нормализирах дишането си.

За финал искам да благодаря! 5 кмрън промени тотално живота ми и ме дари с много сърдечни приятели. А който иска да чуе още истории, обикновено ще ме намери на „поклонение“ в Южния всяка събота.

И ние всички ти благодарим Иване за това интервю, бъди все така лъчезарен и открит…

5kmrun

 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)