5 камаран на седмицата: Иван Йосифов

0

Професия/ Работа? По образование съм Инженер Геолог-Хидрогеолог и Магистър по Финанси, но работя в една от големите ИТ компании представени в България.

Представи се, кажи нещо за себе си?  Казвам се Иван Йосифов и съм от София. Имам прекрасни жена и дъщеря на 3,5 години. Смятам се за добър човек и обичам да помагам на хората. Надявам се да възпитам и у дъщеря си тези ценности. Спорта е бил и винаги ще бъде много важна част от живота ми.  Като дете съм тренирал фигурно пързаляне и от там е любовта към скоростта, която дават собствените ми крака. Играл съм и много футбол на непрофесионално ниво. Радвам се много на времето прекарано сред природата и свободата, която се усеща там. Точно поради тази причина винаги, когато мога, участвам на трейл и ултра трейл състезания или просто вземам фотоапарата и се откъсвам от ежедневието си…

От кога бягаш? Бягам от дете. Тичането винаги ми е доставяло огромно удоволствие и ми е давало свобода.

Какво ти харесва в 5kmrun? Много, много неща… Най-вече това, че  5kmrun ми дава наистина позитивно зареден старт на уикенда – свободно време, което след това прекарвам със семейството и приятелите си. Влиянието е съществено.  Хората, с който бягаме заедно споделят, дори без да искат от своето настроение, желание и положителна нагласа.

Харесвам, като цяло всички 5kmrun събития – тематичните бягания, отборните бягания (в това число и щафетите) и разбира се не на последно място XL състезанията.

Заразно хубаво е…

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun отдавна е база за моето бягане. Отлична тренировка за по-дългите състезания, които много харесвам. Съботите поддържат формата ми на постоянно високо ниво. Помага ми да надскачам себе си в едно или друго отношение, всеки следващ път.

Какво мислиш за доброволчеството? Доброволчеството е нещо страхотно, за съжаление до момента не съм успявал, да се включа като доброволец в 5kmrun инициативите, но и това ще стане…

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Много харесвам организацията дотук и това, че не спира да се развива. Може би, има още възможности за тематични бягания, още по-нестандартни и водещи със себе си нови участници и спонсори… Бих преместил някое тематично бягане в Западен парк, но да бъде само там.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея се със всичко, което съм постигнал досега в личен, професионален и спортен план, със това, че оставям след себе си приятели не врагове и никога не се отказвам и завършвам започнатото винаги докрай. Гледам смело напред.

 Доброто може и трябва да е споделено.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Е да, на мен точно тогава, не ми беше толкова забавно ;).

Първата ми 5kmrun Щафета парк Врана с Рън-Т-Дрън отбора, на който съм и кръстник. Не знам защо, но бях решил, че се бяга само една обиколка от 2,5 километра и си се постарах, все пак викам си това разстояние ми е някак кратко…

И така, завършвам си аз обиколката и предавам щафетата, отивам си до колата извън парка и си се преобличам от – до. Връщам се при останалите от отбора и викам на Димо:  „Дадох всичко от себе си…“. В същия момент обаче забелязвам, как само аз съм се преоблякъл и единствено аз си мисля, че състезанието е свършило… Казах на Димо, колко много съм се заблудил, за да може да загрея малко с чужд смях на мой гръб и хукнах обратно към колата. За радост, успях бързо да скокна обратно в изморените дрехи за бягане и да поема щафетата на моят пост навреме, че даже и за малко да взема една по-предна щафета с подобно на нашия отбор име от състезателка с тениска близка по цвят на тази на нашата Роси… 🙂

Благодарим ти Иване  за това интервю, с пожелания за здраве и късмет 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)